Muziektips voor het weekend (215)

Arooj Aftab
Arooj Aftab. Foto: Shreya Dev Dube

Welkom bij een nieuwe editie van de wekelijkse muziektips op Mixed Grill.  Hieronder staat een kleine selectie van onze tips. Wil je meer? Volg dan onze playlist op Spotify. Graag verwijzen we ook nog naar vorige weekend toen we twee briljante concerten zagen: Pulp en Lankum. Verder is de rubriek deze week korter dan je gewend bent, omdat we op reis zijn.

Album van de week: Arooj Aftab

In 2021 dook, schijnbaar uit het niets, de muziek van de Pakistaanse Arooj Aftab op onze muzikale radar. Sindsdien zijn we betoverd door haar prachtige mix met onder andere jazz en Pakistaanse invloeden. Op Night Reign legt ze de lat nog hoger, door haar spectaculaire geluid nog diverser te maken. Ze durft het zelfs aan om de standard Autum Leaves nieuw leven in te blazen.

Eminem

Het lijkt erop dat Eminem nog eenmaal zijn oude trucjes gaat uitvoeren. Het gerucht gaat dat hij binnenkort wil stoppen met muziek maken, maar niet zonder van zich te laten horen. De single Houdini verwijst naar de vele hoogtepunten uit zijn carrière en is ook hitgevoelig dankzij de slimme sample.

The Philharmonik

Bij de serie Tiny Desk Concerts schuiven normaal gesproken beroemde bands aan, maar ze bieden ook ruimte aan nieuw talent. Zo was er een competitie waaraan iedere muzikant mee kon doen. De uiteindelijke winnaar uit 7000 inzendingen is The Philharmonik geworden.