Muziektips voor het weekend (deel 28)

nieuw album van Future Islands

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Future Islands, Chet Faker en Touché Amoré.

Future Islands

Een nieuw album van Future Islands, dat is altijd goed nieuws. Ook al heeft As Long As You Are weinig nieuws te brengen, het is en blijft erg fijne muziek. Vooral het magische bas-spel van William Cashion eist een positieve hoofdrol op.

The Bad Plus

The Bad Plus

Naar concerten gaan is een van de dingen die we dit jaar het meest missen. Gelukkig kiezen steeds meer zalen en muzikanten ervoor om via een stream een optreden aan te bieden. Een voordeel daarvan is dat je concerten van over de hele wereld kunt bezoeken. In het kader daarvan willen we je graag een concert van jazztrio The Bad Plus aanraden.

Zij geven vrijdag 9 oktober een optreden in samenwerking met het Amerikaanse festival Big Ears (een van onze favoriete festivals). Voor 15 dollar koop je een kaartje waarmee je de stream live kunt kijken of later dit weekend. Je kunt dus zelf een geschikt tijdstip kiezen.

Chet Faker

Terug van weggeweest: Chet Faker. In 2015 stopte de carrière van Faker en ging de Australische zanger verder onder de naam Nick Murphy. Het besluit leek toen definitief, maar niets is minder waar. Chet Faker is terug. De single Low klinkt als vanouds en lijkt tekstueel te verwijzen naar de huidige tijd waarin we ons allemaal zorgen maken en waarin stresslevels hoger zijn dan gewenst.

Toch is er altijd licht aan het einde van de tunnel. Zo zingt Chet Faker: “Just because I feel low right now/It doesn’t mean all that I’ve got has run out.”

Spinvis

Spinvis

De afgelopen week hebben we regelmatig het nieuwe album van Spinvis opgezet. Mede daarom kijken we zondag 11 oktober naar het tv-programma Mondo van de VPRO waarin Spinvis mag komen vertellen over het album, zijn teksten en de rol van de coronacrisis. Ook speelt hij live het nummer Picasso.

Le Guess Who? presenteert ON/OFF

Festivals worden gelukkig steeds creatiever in bedenken wat wél kan. Zo ook Le Guess Who?. In plaats van het reguliere festival presenteren ze dit jaar ON/OFF. Drie dagen lang kun je on- en offline genieten van avontuurlijke muziek. Op locatie in Utrecht zijn kleinschalige, coronaproof concerten en online is er muziek van over de hele wereld.

Op de site van Le Guess Who? vind je info over kaartverkoop, programmering en kun je ook een donatie doen zodat er hopelijk volgend jaar weer een regulier festival kan plaatsvinden.

Tame Impala

https://www.instagram.com/tv/CGIR9z9ArxV/

Vandaag zou John Lennon 80 jaar zijn geworden. Kevin Parker van Tame Impala brengt een prachtig eerbetoon door liggend in bed Jealous Guy te zingen.

Nieuwe albums

Touché Amoré

Samen met producer Ross Robinson is het post-hardcoreband Touché Amoré gelukt om een nog hoger niveau te bereiken. Zo horen we bijvoorbeeld uitstapjes naar genres als alt-country en een pianoballad, maar ook heerlijke blastbeats in het nummer Savoring. Je zou kunnen zeggen dat Lament perfect gedoseerd is. Wat kenners van de band ook zal opvallen is dat de teksten minder zwaar zijn geworden.

Mary Lattimore

Harpist Mary Lattimore is een veel geziene gast in de hedendaagse indiescene. Zo was ze te horen bij bijvoorbeeld Jonsí, Julianna Barwick, Kevin Morby en Kurt Vile. Haar vorige solo-album Hundreds of Days uit 2018 luisteren we nog regelmatig en dat zal met dit nieuwe album zeer waarschijnlijk ook gaan gebeuren. De muziek van Mary Lattimore is als een oase van rust in een onzekere wereld.

Slow Pulp

Je zou de Amerikaanse band Slow Pulp kunnen omschrijven als klassieke indie. Het kwartet brengt een vriendelijke mix van shoegaze en pop met hier en daar een vleugje punk.