Muziektips voor het weekend (deel 3)

Photo by MARK S. on Unsplash

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we nieuwe muziek van onder andere Fiona Apple en Big Thief.

Fiona Apple

We beginnen met een album dat iedereen dit weekend minstens één keer zou moeten luisteren. Het is bijna 8 jaar geleden dat het laatste album van Fiona Apple uitkwam, maar nu is ze terug met het geniale Fetch the Bolt Cutters. De voorgaande albums waren ook al stuk voor stuk klassiekers, maar deze zou zomaar uit kunnen groeien tot haar allerbeste. Bij ons gaat Fiona Apple dit weekend op repeat.

Tom Misch & Yussef Daves

Op 24 april verschijnt er een gezamenlijk album van gitarist/componist Tom Misch en drummer Yussef Dayes. Beide heren zijn op papier jazzmuzikanten, maar maken regelmatig zijstapjes naar andere genres. Voor hun nieuwe single Nightrider maken ze daarbij gebruik van de hulp van rapper Freddie Gibbs. Zeer relaxed en heel zomers.

Op het YouTube-kanaal van Tom Misch plaatst hij de laatste tijd regelmatig zogenaamde Quarantine Sessions, waarbij hij op zijn slaapkamer prachtige covers speelt in zijn kenmerkende gitaarstijl. Hieronder zijn cover van Smells Like Teen Spirit.

Laura Marling

Vorige week tipten we je het nieuwe album van Laura Marling. Deze week keert ze terug in ons overzicht met een Tiny Desk (Home) Concert.

The Streets & Tame Impala

In een normale wereld waren we vorig weekend met vrienden, for old times sake, naar een optreden van The Streets in Rotterdam gegaan. Zijn debuutalbum Original Pirate Material is een klassieker, die heel veel goede herinneringen oproept. Deze week verscheen plots een nieuwe track van The Streets met niemand minder dan Kevin Parker in een gastrol. Het is allemaal niet geniaal goed, maar wel vermakelijk, zeker de videoclip.

Big Thief

Een recente favoriet van ons is de band Big Thief. In 2019 bracht de band 2 albums uit die allebei fantastisch goed zijn. Onlangs dook de band in hun archief en haalde daar een aantal nummers uit die opgenomen zijn in de sessies voor beide albums. Demos Vol. 1 – Topanga Canyon, CA – Feb 2018 bevat 5 nummers, waarvan 3 nooit eerder zijn uitgebracht en 2 in een andere versies te horen waren op het soloalbum van zangeres Adrianne Lenker.

Via Bandcamp kun je de EP streamen of kopen voor 5 dollar. De opbrengsten gaan naar de crew die de band helpt tijdens het toeren en nu dus vanwege COVID-19 thuis zit.

Lido Pimienta

Lido Pimienta is een Canadees-Colombiaanse zangeres die klassieke Zuid-Amerikaanse genres laat versmelten met hedendaagse muziek. Je zou kunnen zeggen dat ze het Columbiaanse antwoord op Rosalía is. Haar nieuwe album Miss Colombia staat vol met zomerse muziek met een belangrijke boodschap. Ze durft onderwerpen als racisme en imperialisme aan te snijden in haar muziek. Laat je onderdompelen in haar magische wereld.