Muziektips voor het weekend (deel 37)

evermore

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Chris Cornell, Taylor Swift en Belle & Sebastian.

Taylor Swift

Taylor Swift komt met haar tweede verrassing van het jaar: na folklore is er nu ook evermore. Zelf noemt ze het een zusteralbum en dat is een prima omschrijving. evermore ademt dezelfde sfeer als haar uitstekende voorganger. Ook is er samengewerkt met hetzelfde team producers en muzikanten. En Bon Iver keert weer terug voor een duet, maar dit keer zijn ook The National en HAIM van de partij.

Tame Impala

Het Australische radiostation Triple J heeft een langlopende rubriek met de naam Like a Version. Hierbij moet een gast in de studio een verrassende cover spelen. Tame Impala koos voor A Girl Like You van Edwyn Collins.

Gorillaz

Zin in een concert dit weekend? Stem dan af op Song Machine Live From Kong van de Gorillaz. Zondagavond 13 december kun je genieten van een optreden van de Gorillaz. De cartoonfiguren worden op het podium bijgestaan door een 14-koppige band. En er is de belofte dat er bijzondere gasten zullen verschijnen.

Inner City & Idris Elba

Inner City, het project van DJ Kevin Saunderson, bracht eerder dit jaar het album We All Move Together uit. Het titelnummer is een samenwerking met acteur Idris Elba. Samen brengen ze een krachtige boodschap over geweld en racisme bij de politie in de stad Detroit. Eightfold Collective maakte een passende videoclip bij deze boodschap.

King Gizzard & The Lizard Wizard

Het moordende werktempo van King Gizzard & The Lizard Wizard is bijna niet vol te houden. We zijn nog steeds aan het genieten van hun recente album K.G., maar de band heeft al weer een volgende stap gezet met de single If Not Now, Then When?. Dit keer klinken ze opvallend funky. De psychedelische clip versterkt dat gevoel.

Nieuwe albums

Chris Cornell

In 2016 nam Chris Cornell een album op met covers van een aantal van zijn favoriete liedjes. Helaas hield zijn plotselinge dood de release tegen. Gelukkig heeft zijn familie besloten om het album toch uit te brengen. Je hoort fijne versies van nummers van onder andere Prince, Guns ’n Roses, John Lennon, Harry Nilsson en Janis Joplin

Emma Swift

Ook Emma Swift komt deze week met een album vol covers. Zij koos haar favorieten uit het rijke oeuvre van Bob Dylan en maakte daar zeer geslaagde eigen versies van. Leuk detail is dat ze ook putte uit het dit jaar verschenen album van Dylan: Rough and Rowdy Ways.

The Avalanches

20 jaar na het geniale debuutalbum komen The Avalanches met album nummer 3. Hierop is een duizelingwekkend aantal gasten te horen. Je gaat bijna vrezen dat zoveel hulp een beetje te veel van het goede is, maar de uitstekende muzikale basis zorgt dat het album nergens ontspoort. Het zorgt juist voor een geweldige gelaagdheid en nummers waarin enorm veel te ontdekken valt. Om je een idee te geven van de gastenlijst, geven we je wat namen: Blood Orange, MGMT, Leon Bridges, Tricky, Neneh Cherry, Kurt Vile en Vashti Bunyan.

James Blake

Nog meer covers. James Blake trakteert ons op een EP met mooie eigen versies van nummers van o.a. Frank Ocean, Billie Eilish, Stevie Wonder en Joy Division.

Belle & Sebastian & Bombay Bicyle Club

Tot slot twee lekkere live-abums van Belle & Sebastian en Bombay Bicycle Club. Het luisteren hiernaar geeft dubbele gevoelens. Het is aan de ene kant erg fijn om al die mooie liedjes te horen, maar aan de andere kant voel je het gemis van zelf een concert bezoeken. Laten we hopen dat 2021 ons op dat gebied veel moois gaat brengen.