Naast LEGO Mario is er nu ook LEGO Luigi

LEGO Luigi

Wat is Mario zonder Luigi? Daarom hebben LEGO en Nintendo bekend gemaakt dat Luigi, net als zijn broer, zijn intrede zal doen in de wereld van LEGO. Op 1 augustus verschijnt de LEGO Super Mario ‘Avonturen met Luigi’ startset.

Deze set kan op zichzelf worden gebruikt, maar ook worden gecombineerd met eerder uitgebrachte sets. Net als Mario kan ook Luigi zijn weg vinden door de gebouwde parcours en daar interactief op reageren. Luigi heeft zelfs nieuwe functies die niet bij Mario te vinden zijn.

Uitbreidingsets

Met behulp van een sensor die kleuren kan lezen, een beeldscherm op zijn buik en een luidspreker gaat Luigi de interactie aan met de omgeving. Hierdoor is er van LEGO een parcours te maken die zich laat vergelijken met een level in een van de Mario Bros-games. Het grote verschil is dat je met LEGO alles helemaal naar eigen smaak kan inrichten. Met de vele grote en kleine uitbreidingsets zijn de mogelijkheden enorm.

De Luigi-startersset bestaat uit 280 onderdelen, met onder andere een roze Yoshi, Boom Boom en Bone Goomba. Vanaf 1 augustus 2021 is de set te koop voor een adviesprijs van €59,95.

LEGO Luigi

LEGO Luigi

LEGO Luigi

LEGO Luigi

LEGO Luigi