Bouw een enorme Eiffeltoren met LEGO

Eiffeltoren van LEGO
Foto’s: LEGO

Hoog, hoger, hoogst. LEGO brengt op 25 november de hoogste set ooit uit. Met 10.001 steentjes bouw je een spectaculaire replica van de wereldberoemde Eiffeltoren van maar liefst 149 centimeter hoog.

De set is het paradepaardje van de nieuwe LEGO reizen- en geschiedenis-reeks. We kunnen dus in de toekomst nog meer spektakel op dit gebied verwachten, maar tot die tijd ben je nog wel even zoet met deze Eiffeltoren. Het mooie aan het bouwen is dat dat min of meer op dezelfde manier gaat als eind 19de eeuw in Parijs. Je bouwt namelijk vier afzonderlijke delen die op elkaar gezet worden.

Details

Tijdens het bouwen zul je zien hoe mooi gedetailleerd de LEGO-versie van het beroemde toren is. Het geometrisch ontwerp heeft zo veel mogelijke authentieke details als bogen, dragers, dwarsverbindingen en balustrades. Ook de liften en de uitkijkplatforms bovenin ontbreken niet. Helemaal bovenop wappert fier de Franse vlag en op grondniveau zie je bomen, struiken en bankjes die het geheel in een indrukwekkend perspectief plaatst.

De Eiffeltoren van LEGO is vanaf 25 november te koop voor een prijs van €629,99.

Eiffeltoren van LEGO

Eiffeltoren van LEGO

Eiffeltoren van LEGO

Eiffeltoren van LEGO

Eiffeltoren van LEGO

Eiffeltoren van LEGO