LEGO-versie van de klassieke NES van Nintendo

Let's-a go!

Let’s-a go! Nintendo en LEGO zetten hun samenwerking voort met een zeer coole versie van de NES. Met deze LEGO® Nintendo Entertainment System™ (NES) bouw je een levensechte kopie van de klassieke console en je kunt er ook nog eens mee spelen.

Eerder dit jaar kondigden LEGO en Nintendo al een mooie samenwerking aan met een set waarin je een Super Mario-level van LEGO kan bouwen. Vervolgens kwam het nieuws over een uitbreidingsset en nu is daar de nostalgische NES aan toegevoegd. Vanaf 1 augustus zullen alle LEGO-Nintendo-sets te koop zijn via de LEGO Retail Stores en via LEGO.com.

Met deze unieke bouwset richten LEGO en Nintendo zich op een volwassen doelgroep die de NES ooit zelf in bezit heeft gehad of er regelmatig op heeft gespeeld. Met de set bouw je een zeer getrouwe kopie van de console, de controller, een ouderwetse televisie en een cartridge die ook echt in de console past.

World 1-1

Het meest bijzonder aan dit alles is de televisie waarop je het beroemde eerste level (World 1-1) van Super Mario Bros. kan afspelen. Met een zwengel aan de zijkant van de televisie kun je het beeld scrollen en beweegt Mario zich naar het einde. Als je de speciale Mario uit de LEGO-Nintendo-startersset op de televisie plaatst, hoor je ook nog eens de originele muziek.

“Super Mario is al ruim dertig jaar een geliefde figuur in de gamewereld,” aldus Maarten Simons, Creative Lead van het LEGO Nintendo Entertainment System™ bij de LEGO Group. “Veel volwassenen herinneren zich nog steeds hoe ze Mario voor het eerst over het kleine scherm zagen springen. Met het LEGO Nintendo Entertainment System laten we ze echt genieten van die nostalgie door één van de meest geliefde consoles aller tijden opnieuw te creëren, zodat ze de Super Mario vanuit hun kinderjaren opnieuw kunnen zien – en zelfs om de ervaring van gamen in de jaren tachtig met hun eigen kinderen te delen.”

Let's-a go!

Let's-a go!

Let's-a go!