Vernieuwde versie van de Nike Air Mariah

Air Mariah Flyknit

Een van de meest legendarische hardloopschoenen van Nike is de Air Mariah. Vanaf 22 juni is er een moderne versie van deze sneaker te koop.

In 1981 was de Mariah echt een hypermoderne schoen. Het was Nike’s tweede model met Air in de zool. Oorspronkelijk was de naam Curved Air Racer, maar bij de release koos men toch voor Air Mariah. Waarschijnlijk komt die naam van het liedje They Call the Wind Maria(h) uit de Amerikaanse musical Paint Tour Wagon uit 1951. De zangeres Mariah Carey is door haar ouders vernoemd naar dit liedje. Vandaar dat veel mensen bij de naam van de schoen aan de zangeres moeten denken.

Nieuwe versie

In 1988 verscheen er een nieuwe versie van de Nike Air Mariah. Deze versie werd vooral beroemd vanwege de mooie kleuren: white, blue en infrared. Die zien we later bijvoorbeeld weer terug bij de Air Max 180 uit 1991. Nu bijna 20 jaar later is er eindelijk weer een geheel vernieuwde Air Mariah. De Air-zool uit de vorige versies is vervangen door Zoom-Air, dat een nog betere ondersteuning en respons geeft. Het bovenwerk is gemaakt van Flyknit. Hierdoor heeft de schoen een aantal sterke overeenkomsten met de populaire Flyknit Racer.

Tijdens de release op 22 juni zal de Nike Air Zoom Mariah Flyknit verkrijgbaar zijn in 3 kleuren: een grijze en zwarte versie en een kleurensamenstelling die Nike de mooie naam Hyper Crimson heeft gegeven. Deze bestaat uit wit met oranje en blauwe details.

Air Mariah Flyknit

Air Mariah Flyknit

Air Mariah Flyknit

Air Mariah Flyknit
Links de beroemde Mariah uit 1988

Air Mariah Flyknit

Air Mariah Flyknit
De originele Air Mariah uit 1981

Foto’s: Nike en BSTN