Hardlopen op de Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Met veel trots lanceerde Nike onlangs de LunarEpic Flyknit. Volgens het sportmerk de hardloopschoen van de toekomst. Of dat ook echt zo is wilde ik wel weten en ging dus samen met Nike een stuk rennen op deze schoenen.

Al bij het aantrekken merk je dat je met echt iets anders te maken hebt. De LunarEpic trek je echt aan als een sok. Dat komt door zowel het gebreide Flyknit-materiaal als het feit dat het bovenwerk van de schoen doorloopt tot over de enkel. Dit geeft merkbaar extra ondersteuning en het gevoel dat voet en enkel een geheel zijn.

De schoen voelt echt anders aan, ook anders dan andere modellen met Flyknit. Dit model sluit nog beter om de voet, zeker als je met de veters de Flywire-kabels via de veters aantrekt. De eerste passen voelen goed, tijd om te gaan rennen.

Nike Run Club

Nike heeft zijn eigen renclub: de Nike Run Club. Drie trainers van deze NRC zorgen voordat ik ga rennen voor een fijne warming-up. Eerst een rondje op de sintelbaan, dan wat oefeningen en stretches. Daarna is het tijd voor de grote test. Een loop van de sportvelden aan het Amsterdamse IJsbaanpad naar het Conservatorium Hotel in de stad.

Het eerste stuk gaat in een rustig tempo en is dus perfect om de schoen te ervaren. Ik houd persoonlijk van schoenen met flink wat demping en loop op zowel de Nike Lunarglide 7 en de adidas Ultra Boost. De LunarEpic Flyknit doet daar een schepje bovenop. Hoe goed de zool is van deze hardloopschoen merkte ik verderop in het Vondelpark.

Hoogtelijnen

Als afwisseling stellen de coaches van Nike Run Club voor om stukken met een hogere pace te gaan lopen. Hier ontdekt ik hoe bijzonder de zool van de LunarEpic is. De onderkant is nog het best te vergelijken met de hoogtelijnen op een landkaart. Bij de landing schuift alles heel mooi in elkaar en op het moment dat de voet de grond verlaat veert ieder deel individueel terug. Hierdoor blijft je schoen langer contact met de grond houden. En dat voel je.

Na de tussensprints lopen we in een rustig tempo weer verder, het park uit en de stad in. Op dat moment ben ik al als een blok gevallen voor de LunarEpic Flyknit. Deze hardloopschoen loopt echt heel lekker en geeft je het gevoel dat het lopen makkelijker gaat. Nike heeft dus gelijk als ze zeggen dat dit een revolutionaire schoen is. Ik ben ik ieder geval verkocht.

Omdat Nike overtuigd is dat jij ook enthousiast zal raken van deze schoen bieden ze de optie om deze 30 dagen uit te proberen. Vind je het toch niets? Dan mag je ze terugsturen. Zelfs als ze vuil zijn.

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Foto’s: David Stegenga van Urbanrunners.nl