Race tegen jezelf in het Nike Unlimited Stadium

hardlopen tegen jezelf

Een belangrijk onderdeel van hardlopen is het blijven uitdagen van jezelf. In het hypermoderne Nike Unlimited Stadium kan dat op bijzondere wijze.

De eerste versie van dit hardloopstadion in verschenen in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Wie van een afstand kijkt, herkent de vorm van het stadion. Deze is namelijk gebaseerd op de zool van de LunarEpic, de beste hardloopschoen die Nike momenteel in de collectie heeft. De vorm van het Nike Unlimited Stadium kan misschien nog als gimmick worden gezien, maar de mogelijkheden in het stadion zijn dat absoluut niet. Hardlopers die de 200 meter lange baan betreden, krijgen namelijk de mogelijkheid om tegen zichzelf te racen.

Snelste ronde

Het principe is vergelijkbaar met de zogenaamde ghost uit videogames. Een sensor met RFID op de schoen van de loper zal nauwkeurig de snelheid registreren. Zodra iemand aan zijn of haar tweede rondje begint zal het silhouet van een hardloper op het LED-scherm naast de baan deze eerste ronde nabootsen. Het is dan aan de renner om deze tijd te verbeteren. En nogmaals te verbeteren, want steeds zal de snelste ronde zichtbaar zijn. Een mooie interactieve manier om jezelf uit te dagen tot het lopen van snellere rondes.

hardlopen tegen jezelf

hardlopen tegen jezelf

hardlopen tegen jezelf

hardlopen tegen jezelf

hardlopen tegen jezelf

hardlopen tegen jezelf