Game On toont vrouwenvoetbal in Nederland

EK Vrouwen 2017
Nieuw logo met leeuwin

Op 16 juli gaat het EK Vrouwen 2017 van start. Voor het eerst vindt het het voetbalkampioenschap in Nederland plaats. Om dit te vieren heeft Nike de documentaire fotoserie Game On gelanceerd. In opdracht legde fotografe Jane Stockdale het hedendaags vrouwenvoetbal in Nederland op mooie wijze vast.

Alle drie de wedstrijden in de groepsfase van het EK zijn uitverkocht en dat betekent dat de Oranje Leeuwinnen, zoals het nationale vrouwenteam ook wordt genoemd, een recordaantal toeschouwers kunnen verwachten. Sowieso gaat het goed met het vrouwenvoetbal in Nederland.  Het is momenteel de snelst groeiende sport. Het KNVB heeft inmiddels 150.000 vrouwelijke leden en dit aantal blijft stijgen.

Vrouwenvoetbal in prachtige zwart-witbeelden

Om een mooi beeld van de sport te krijgen, volgde de Jane Stockdale in juni het vrouwenvoetbal een week op de voet. De van oorsprong Schotse fotografe is fanatiek voetballiefhebber en dol op het thema sport. Game On noemt ze echt een droomproject, omdat het zo goed aansluit bij haar interesses. Graag wil ze mensen inspireren met het project.

Haar documentairestijl en het vermogen van Jane Stockdale om inspirerende beelden te maken van sporters hebben een mooi resultaat opgeleverd. De uitgebreide fotoserie laat verschillende facetten van het vrouwenvoetbal zien: een 11-jarige fanatiekeling, het leven op het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO), vastberaden amateurs, het nationale team en, niet te vergeten, hun trouwe fans.

Trotse leeuwin op de borst

Ook leuk om te melden is dat het traditionele wapen op de borst van het shirt speciaal is aangepast. Het logo van de leeuw is door de KNVB vervangen door een leeuwin. Dit past beter bij de Oranje Leeuwinnen en symboliseert waarde en trots. Bovendien is het een mooi embleem voor alle vrouwelijke voetballers in Nederland.

Het UEFA Women’s EURO 2017 vindt plaats van 16 juli t/m 6 augustus en heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams zullen in actie komen.

Game On - EK Vrouwen 2017
Voetballer Majella Domstad in de hoofdrol
Game On - EK Vrouwen 2017
Voetbalclub Domstad Majella in de hoofdrol
Game On - EK Vrouwen 2017
Voetballer Majella Domstad in de hoofdrol
Game On - EK Vrouwen 2017
Fans
Game On - EK Vrouwen 2017
Verzamelaar Djennah
Game On - EK Vrouwen 2017
De Oranje Leeuwinnen
Game On - EK Vrouwen 2017
Straatvoetbal
Game On - EK Vrouwen 2017
Het nieuwe logo met de leeuwin. V.l.n.r. Shanice van de Sanden, Lieke Martens, Jill Roord, Daniëlle van de Donk