De Nike LunarEpic Flyknit is de hardloopschoen van de toekomst

Nike LunarEpic Flyknit

Maar liefst 18 maanden werkte Nike aan de Nike LunarEpic Flyknit, hun nieuwste hardloopschoen. Deze schoen is volgens de makers de hardloopschoen van de toekomst.

In eerste instantie valt de LunarEpic Flyknit op vanwege de sok die aan de schoen vastzit. Dit komt bij de Nike Magista, Nike’s topmodel voetbalschoen, vandaan. Dit ontwerp zorgt dat voet, enkel en onderbeen beter met elkaar verbonden zijn. Net als bij de Magista is ook deze schoen gemaakt van flexibel en sterk Flyknit dat voorzien is van draden van Flywire voor de stevigheid en pasvorm.

Laser

De echte revolutie zit echter in de zool van de Nike LunarEpic Flyknit. De middenzool is gemaakt met behulp van een techniek die twee verschillende soorten Lunarlon met elkaar laat versmelten. Met een laser is in de zijkant van deze zool een aantal groeven gemaakt die voor extra demping en flexibiliteit zorgen.

Voor de onderkant van de zool is gekeken naar de natuurlijke drukpunten van de voet. Elk drukpunt heeft een los van elkaar bewegend stuk Lunarlon gekregen. Dit zorgt dat je voet heel natuurlijk beweegt tijdens het rennen.

Testen

De combinatie van pasvorm en stevigheid aan de bovenkant en de flexibele demping aan de onderkant maakt van de Nike LunarEpic Flyknit een hardloopschoen als geen ander. Atleten die al op de schoen hebben gelopen zijn zeer enthousiast. Zelf ga ik komende week een stuk rennen op deze LunarEpic Flyknit. Mijn ervaringen zal ik na afloop zeker met je delen.

De Nike LunarEpic Flyknit is vanaf nu te koop. Nike biedt ook verschillende mogelijkheden om de schoen te testen en biedt daarbij zelfs een niet-goed-geld-terug-garantie. Bekijk de voorwaarden op de site van Nike.

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit

Nike LunarEpic Flyknit