Pop-up shop BILLY verkoopt vintage IKEA

BILLY vintage IKEA

Steeds meer designliefhebbers verzamelen vintage items van de IKEA. Het Engelse BILLY is een van de belangrijkste verkooppunten van deze meubels en accessoires. Heel even heeft BILLY een eigen pop-up shop in Londen.

Oprichter Harry Stayt is vijf jaar geleden begonnen met het verzamelen en archiveren van vintage items van IKEA. Naast meubels, accessoires en gebruiksvoorwerpen zijn dat ook internationale catalogi. Inmiddels is zijn collectie zo gegroeid dat er naast een webshop en Insta-account ook een (tijdelijke) winkel voor BILLY is.

CASA BILLY

De Dinner Party Gallery in Clerkenwell, London is nu tijdelijk het adres voor meer dan 100 items. Als bonus staat in het midden van de ruimte een installatie die fotograaf Dexter Lander baseerde op de collectie van BILLY. In CASA BILLY kun je onder andere terecht voor de TAJT (een luie stoel van denim van ontwerper Gilis Lundgren uit 1973), de MUNKEN (stapelbare stoelen van glasvezel van Walter Papst uit 1970) en ANIMA (eetkamerstoelen van staal en leer door Törd Bjorklund uit 1991. Er zijn al items te koop vanaf £15 GBP.

CASA BILLY
Dinner Party Gallery
70 Clerkenwell Rd,
London,
EC1M 5QA
Open van 11 t/m 13 november. De webshop blijft bestaan en levert ook aan Nederland.

BILLY vintage IKEA

BILLY vintage IKEA

BILLY vintage IKEA

BILLY vintage IKEA

BILLY vintage IKEA

BILLY vintage IKEA