IKEA en Sonos brengen geluid en sfeer in huis

IKEA EN SONOS PRESENTEREN SYMFONISK COLLECTIE

Een paar maanden geleden presenteerden IKEA en Sonos op de Salone Del Mobile in Milaan een gezamenlijke collectie onder de naam SYMFONISK. Nu deze luidsprekers bijna in de winkel liggen, leek het ons een goed idee om ze te testen.

Hiervoor hadden IKEA en Sonos samen een aantal ruimtes ingericht, waarin de speakers onderdeel waren van het interieur. Dat is namelijk één van de zaken die deze collectie net even anders maakt dan wat we van Sonos gewend zijn. De tafellamp- en boekenplank-speaker hebben allebei naast muziek afspelen ook nog een andere functie. De ene speaker kan licht geven en de ander is ook echt als boekenplank te gebruiken.

In de fraai ingerichte kamers ontdekten we wat de mogelijkheden zijn. Zo kunnen de boekenplankspeakers in de slaapkamer heel mooi dienst doen als plankje waar je een boek of je telefoon op kwijt kan. Tegelijkertijd kun je heerlijk wakker worden met relaxte muziek of ’s avonds een sexy playlist aanzetten.

Muziek tijdens het eten

In de keuken zien we de boekenplankspeaker heel handig verwerkt in het rek waar alle keukengerei aanhangt. Dat is het fijne van IKEA, alles is met elkaar te combineren. Zo speel je tijdens het koken een lekker muziekje af. De tafellampspeakers rond de keukentafel zorgen voor sfeer en muziek tijdens het eten. Er is namelijk onderzoek gedaan naar muziek luisteren tijdens het eten en daar komt uit dat veel mensen het eten lekkerder vinden smaken als er muziek te horen valt.

In de woonkamer is ook van alles mogelijk. Licht en muziek vormen samen een geheel tijdens een rustige avond op de bank of tijdens het kijken van een spannende film of serie. Hier zie je ook dat de speakers van SYMFONISK heel makkelijk te combineren zijn met de bestaande collectie van SONOS. Zo kun je bijvoorbeeld twee boekenplankspeakers combineren met een Beam of Playbar voor een surroundgeluid in je kamer. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt via de app van Sonos ook meerdere kamers bedienen. Wil je overal dezelfde muziek of moet het per kamer verschillen? Alles is mogelijk.

Prestaties

Natuurlijk moeten we het ook over het geluid hebben. Van Sonos zijn we gewend dat de speakers zeer goed klinken. Deze nieuwe collectie voldoet qua prestaties helemaal wat we van een Sonos-speaker verwachten. Dankzij de grotere klankkast klinken de boekenplankspeakers het beste van de twee, maar de tafellampspeaker heeft weer als pluspunt dat deze dankzij zijn extra functionaliteit zeer ruimtebesparend is. Tel daarbij op dat de speakers ook nog eens aantrekkelijk zijn geprijsd (€179 voor de lamp, 99,95 voor de boekenplank).

De collectie is vanaf begin augustus te koop bij IKEA. Later dit jaar zal het ook mogelijk zijn om de speakers te bedienen met de IKEA home smart-app. Ook hebben beide merken laten weten dat dit geen eenmalige samenwerking is, maar dat we in de toekomst nog meer producten kunnen verwachten.

IKEA EN SONOS PRESENTEREN SYMFONISK COLLECTIE

IKEA EN SONOS PRESENTEREN SYMFONISK COLLECTIE

IKEA EN SONOS PRESENTEREN SYMFONISK COLLECTIE

IKEA EN SONOS PRESENTEREN SYMFONISK COLLECTIE