Kunstenaar Steven Harrington ontwerpt collectie voor IKEA

kunst bij IKEA

Wist je dat je bij IKEA vaak werk van beroemde kunstenaars en ontwerpers voor een zacht prijsje kunt kopen? Momenteel kun je in de winkels terecht voor een collectie die exclusief is ontworpen door Steven Harrington.

Het werk van de Amerikaanse kunstenaar Steven Harrington zou je kunnen omschrijven als moderne en psychedelische pop-art. Hij ontwerpt drukke patronen met vreemde figuren die vaak grote neuzen en snorren hebben. Ook palmbomen zie je veel terug in het werk van Harrington, een eerbetoon aan zijn woonplaats Los Angeles.

Vloerkleed

In het verleden mocht hij al samenwerken met onder andere Nike, Colette en het Ace Hotel. Nu is het de beurt aan de IKEA. Daar hebben ze onder de noemer STUNSIG een collectie die bestaat uit werk van meerdere kunstenaars en grafisch ontwerpers. Het deel dat Harrington voor zijn rekening nam bestaat uit schaaltjes, borden en bekers, maar ook uit een vloerkleed en een dekbedovertrek. Allemaal voor een prijs die je van IKEA gewend bent. En dat is bijzonder, want het werk van Steven Harrington is normaal een stuk duurder.

Je kunt de STUNSIG-collectie van Steven Harrington alleen in de filialen van IKEA kopen. Alle items zijn online wel te bekijken. Wees er snel bij, want deze artikelen worden al snel zeldzame collectors-items.

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA

kunst bij IKEA