Rollende brug in oosten van Londen

Brug in Londen

Architect en ontwerper Thomas Randall-Page heeft een ingenieuze brug bedacht voor een opkomende buurt in Oost-Londen. Bijzonder aan de brug is dat voorbijgangers deze zelf kunnen bedienen.

Je zou de brug kunnen zien als een moderne opvolger van de ophaalbrug. Dit type brug was immers ook met de hand te bedienen. Het grote verschil is echter hoe deze nieuwe brug zich beweegt. Over open en dicht gaan kun je in dit geval niet echt spreken. Thomas Randall-Page bedacht een brug die je kunt kantelen door middel van een paar rails.

Vrije tijd

Het ontwerp past perfect bij Cody Dock, een voormalige scheepswerf in Oost-Londen waar nu volkstuinen en wandelpaden te vinden zijn. Het is een plek waar mensen graag hun vrije tijd doorbrengen. Dat kan zowel te voet als op het water zijn. De River Lea die hier stroomt, is populair bij roeiers en de kleine pleziervaart.

De brug is ook een mooie verwijzing naar de geschiedenis van de buurt. Ooit waren er in de omgeving vele smederijen te vinden. Ook het mechanisme verwijst naar technieken uit de Victoriaanse tijd. Via een crowdfundingsactie wil Thomas Randall-Page de brug realiseren.

Brug in Londen
Stop-motion door Tim Allen

Brug in Londen

Brug in Londen