100architects maakt kleurrijk park van voetgangersbrug

Voetgangersburg in Shanghai

High Loop is de titel van een ambitieus en opvallend plan van 100architects voor de vernieuwing van een brug in Shanghai. Het nieuwe ontwerp voor de Puji Road-voetgangersbrug kenmerkt zich door de felle kleuren en de kronkelende lijnen.

De originele brug over de rivier Suzhou stamt uit 1997. In eerste instantie was deze alleen voor voetgangers, maar later mochten ook fietsen en lichte scooters over de brug. Het zorgt voor een slimme verbinding in een van de drukste delen van Shanghai. Toch willen ze bij 100architects de functie van de brug deels veranderen.

De brug van bijna een kilometer lang loopt op de oevers ook nog een stuk door. Hierdoor is er een plek gemaakt die ervoor zorgt dat voetgangers en fietsers veilig door de stad kunnen bewegen. In het nieuwe plan komt daar ook recreëren als functie bij. De brug wordt als het ware ook een park. Een tochtje van de wijk Zhabei naar Jing’an (of andersom) zal een ontspannen ervaring worden.

Onthaasting

De verschillende functies van de brug hebben van de architecten ieder hun eigen kleur gekregen. Zo loopt er door het midden een limoenkleurige lijn voor iedereen die de snelste weg naar de overkant zoekt. Wie minder haast heeft, kan een meer kronkelende lijn in magenta volgen. Deze zorgt voor onthaasting, mooie uitzichten en vermaak onderweg.

In het geel zijn er plekken te vinden om even stil bij te staan. Je kunt er picknicken, een kop koffie drinken of plaatsnemen in een klein amfitheater voor muziek of toneel. Grote bakken met bloemen, planten en zelfs bomen maken het gevoel dat je in een park bent helemaal af. Nu alleen nog hopen dat de lokale autoriteiten de plannen goedkeuren.

Voetgangersburg in Shanghai

Voetgangersburg in Shanghai

Voetgangersburg in Shanghai

Voetgangersburg in Shanghai

Voetgangersburg in Shanghai