Enorme opblaasbare borst in de straten van Shoreditch

borst in londen

Creatief bureau Mother London maakte tijdens moederdag een opvallend statement met een gigantische opblaasbare borst. Deze was te zien op het dak van een gebouw in de wijk Shoreditch.

Het idee erachter sluit aan bij de naam van het bureau en verscheen afgelopen weekend tijdens moederdag in Engeland (26 maart). De enorme borst vraagt aandacht voor het recht van moeders om in het openbaar borstvoeding te geven. Deze manier van een baby voeden is 100% natuurlijk, makkelijk en gezond voor het kind. Toch zijn er nog steeds mensen die er aanstoot aan nemen vanuit een conservatieve preutsheid of ouderwetse religieuze gedachten. Voor alle deze bekrompen types is er nu een onontkoombare borst in de openbare ruimte.

Cadeau voor moederdag

In een verklaring die onder andere op posters op het gebouw in kwestie te zien waren, liet Mother Londen het volgende weten over het project: “Het is moeilijk te geloven dat in 2017 moeders in de UK zich nog steeds bekeken en beoordeeld voelen als ze in het openbaar hun kind voeden, of dat nu met de borst of met een fles is. Dit is ons cadeau voor moederdag. Het is de viering van het recht van elke vrouw om zelf te bepalen hoe en waar ze hun kind voeden zonder dat ze moeten schamen of schuldig moeten voelen over de keuzes die ze als ouder maken.”

borst in londen

borst in londen

borst in londen