Rolls-Royce maakt nu tijdelijk honing

Honing van Rolls-Royce

In de fabriek van Rolls-Royce ligt alles nagenoeg stil vanwege COVID-19, maar dat wil niet zeggen dat de medewerkers van het automerk niet meer aan het werk zijn. In plaats van auto’s maken ze nu honing.

Op dit moment zijn zo’n 250.000 bijen heerlijke honing aan het produceren van de bloemen die groeien en bloeien rondom de fabriek in Goodwood, West Sussex. Dit kan omdat Rolls-Royce rondom de gebouwen een groot stuk eigen land van 170.000 vierkante meter heeft. De bijen hebben dus volop de ruimte om hun werk te doen.

Naamplaatjes

In totaal zijn er zes bijenkorven (die er overigens zeer stijlvol uitzien) waarvan er vijf vernoemd zijn naar een model van Rolls-Royce: ‘Phantom’, ‘Wraith’, ‘Ghost’, ‘Dawn’ en ‘Cullinan’. De zesde bijenkorf draagt de naam ‘Spirit of Ecstasy’ naar de beroemde mascotte van het merk. Elke naam is op de korf aangebracht met een mooi naamplaatje. Alles in stijl van het merk.

Nu zul je wellicht denken: zo’n potje honing kan ik me in tegenstelling tot een auto wel veroorloven, maar waar koop ik die? Maar dan hebben we slecht nieuws. De honing is alleen beschikbaar voor klanten van Rolls-Royce. Als zij een bezoek brengen aan de zogenaamde Atelier’s suite om een nieuwe auto uit te zoeken, krijgen ze een potje cadeau.

Het goede nieuws is wel dit alles onderdeel uitmaakt van het streven van Roll-Royce om beter voor de natuur en het milieu te zorgen.

Honing van Rolls-Royce

Honing van Rolls-Royce