Sheraton Amsterdam Airport Hotel maakt bier van brood

Gouden Brood

Steeds meer bedrijven zetten in op duurzaam ondernemen. Dat zorgt soms voor creatieve en zelfs lekkere oplossingen. Zo verwerkt Sheraton Amsterdam Airport Hotel overgebleven brood tot een smakelijk biertje met de naam Gouden Brood.

Het idee voor het bier is ontstaan na een wedstrijd van Marriott Hotels, het moederbedrijf van Sheraton. Tijdens deze zogenaamde Thrive Drive kwam het team van Sheraton Amsterdam op het idee om van brood bier te gaan maken. Het idee kwam in de Europese finale van de ideeën-wedstrijd om vervolgens de hoofdprijs te pakken. Zodoende is nu het bier Gouden Brood exclusief bij Sheraton Amsterdam Airport Hotel te koop.

60 kilo brood

Samen met bierbrouwer SpierBier is gekeken naar een recept dat goed past bij de doelgroep van het hotel én dat nog niet in het assortiment van het hotel te vinden was. Al snel kwam men uit op een verfrissende American Pale Ale. Het brouwproces van de American Pale Ale ‘Gouden Brood’ (alc. 5,2% vol) duurt in totaal drie maanden. Hierbij is voor een deel de gerstemout vervangen door 60 kilo brood uit de keukens van het hotel. Hierdoor krijgt het bier een uniek karakter en is het tegelijkertijd een duurzame keuze voor gasten.

Het biertje is verkrijgbaar in blik of van de tap in alle horecagelegenheden, waaronder Commune, Restaurant Stripes en The Gate Bar. Je vindt het hotel op Schiphol Boulevard 101.

Gouden Brood

Gouden Brood