Duvel en ’t IJ maken samen ’t IJ van de Duvel

Duvel en 't IJ maken samen 'T IJ van de Duvel
Tjalling Landman van ’t IJ en Sam de Belder van Duvel proosten op het nieuwe bier

Twee van de meest iconische brouwerijen van Nederland en België hebben elkaar voor de tweede keer gevonden voor een samenwerking. Duvel en Brouwerij ’t IJ presenteren dit keer ’t IJ van de Duvel.

De samenwerking tussen de Belgen en de Nederlanders begon in 2017 met ’t Ei van de Duivel, een bier dat ze samen bedachten en brouwden. Dit bier kwam op de markt aan het einde van dat jaar en was daarom donker en stoer, maar had ook frisse fruittonen. De nieuwe samenwerking komt juist in het zonnige voorjaar en sluit dus mooi bij aan bij dit jaargetijde.

’t IJ van de Duvel is een zogenaamde Hazy IPA, een moderne variant van de inmiddels klassieke IPA met een mooi troebel uiterlijk. Door gebruik te maken van de techniek dry-hopping (drooghoppen) dringen de aromatische oliën uit de hop nog beter door in het bier. Bij IPA denk je vaak aan bittere tonen, maar deze Hazy IPA is vooral fris en fruitig.

Tropisch fruit

De gebruikte hopsoorten (Aazcca, Mosaic en Citra) zorgen dat het bier bloemig, fris en fruitig smaakt. Liefhebbers herkennen de hoofdrol voor de hop door de tonen van citrus en tropisch fruit als ananas en mango. Door het relatief lage alcoholpercentage van 6.66% is het bier vooral heel erg doordrinkbaar. Zodra de terrassen weer zijn geopend, zal dit bier daar zeker een hit worden.

In de tussentijd kun je alvast ’t IJ van de Duvel aanschaffen bij de supermarkt of bierwinkel. Leuk is het om met je vrienden af te spreken om allemaal dit bier op de boodschappenlijst te zetten en dan een tijdstip te prikken waarbij je dan via Whatsapp, Zoom, Teams of Facetime met elkaar proost. Een lekkere borrelplank erbij is een optionele aanrader.

Wij proefden het bier op ons terras

Duvel en 't IJ maken samen 'T IJ van de Duvel
Het artwork is erg mooi