Modern onderkomen voor hippe Braziliaanse bierbrouwer

bierbrouwer in brazilië

Ook in Brazilië is craft beer razend populair. In iedere stad in het Zuid-Amerikaanse land zijn er één of meerdere brouwerijen te vinden. Eén van de populairste is Wäls Cervejaria in Belo Horizonte.

Gustavo Penna Arquiteto & Associados ontwierp voor Wäls een prachtig nieuw gebouw voor de brouwerij en het brouwcafé. Er is gekozen voor een minimalistisch en tijdloos design met frivole details. Opvallend is het golvende dak van hout.

Houten vaten

Onder dit dak vind je ook de ingang naar het lager gelegen deel van het gebouw. Hier is de brouwerij, maar ook een café, restaurant, winkel en wijnkelder. Opvallend is dat houten vaten hier zorgen voor de scheiding tussen de verschillende gedeeltes en dat de luifel boven de bar van kurk is gemaakt.

Mocht je ooit eens in Wäls Cervejaria terecht komen, dan moet je er zeker de Petroleum proeven. Dit is een Imperial Stout met tonen van chocolade en toffee. Of de Trippel, een eigenzinnige variant op de klassieke Belgische tripel, met veel fruit als banaan en perzik in de smaak.

bierbrouwer in brazilië

bierbrouwer in brazilië

bierbrouwer in brazilië

bierbrouwer in brazilië

bierbrouwer in brazilië