SHIT HOT FEST eert hete sauzen en pepers

Shit Hot Fest

Liefhebbers van pittig eten komen aan hun trekken op de eerste editie van het SHIT HOT FEST in Amsterdam. Het festival zal worden gehouden in de Deus Cantina die zal worden omgetoverd tot een ’tempel of hotness’. Op de line-up staan onder andere sauzenmakers en peperkwekers.

Het festival is een samenwerking tussen Deus Cantina en T-Rex Sauces. Op 9 en 10 april zullen ze de Amsterdam in vuur en vlam zetten. Op deze eerste editie staat gastland Portugal centraal. Drie van de beste hetesauzenmakers uit dat land zullen het festival aandoen: Temperus, Senhor Rito, O Petiska. In totaal zijn er 16 internationale makers van hot sauce aanwezig op het SHIT HOT FEST. Van heet, heter tot heetst.

Er zijn hot tastings en meet & greets met de makers in de Garage Kitchen, een pepper market van Westlandpeppers in de Moto Room en hot vinyl sessions in de Living Room. Als klap op de vuurpijl staat de beruchte Carolina Reaper peper in de spotlight in de Fire in the Hole Room. Op zaterdag 9 april staat de ultieme sh*t hot test op het programma: de hot chilli eating competition. Deelnemers nemen het tegen elkaar op en eten de heetste pepers die er zijn. Wie de uitdaging doorstaat, wint een limited edition sh*it hot toiletbril en eeuwige roem.

Line-up:

Portugal >> Temperus, Senhor Rito, O Petiska
Nederland >> Lil’ Salsa (by A Different Story), Sweet Heat Hot Honey, Original Sinners, T-Rex Sauces, Herbano (Roots, Rice & Beans), Charlie’s Fresh, Pika Hot Stuff, Chilli Chan’s, Hush Hush Hot Sauce, Oh Na Mi Kimchi, BAIN Brewing
Italië >> Curtice Brothers
België >> Swet

Afblussen

Je dorst lessen doe je onder andere bij de op het festival aanwezige cidermakers: Decideret Cider (Kopenhagen), Kupela Basque Cider (Baskenland), Cidre Kern (Bretagne), Maeloc (Galicia). Of bij Fountain of Youth Coconut Water (Berlijn) en Frozen Margaritas van het Amsterdamse LALA Tequila. Ook is er een winkel waar je hete sauzen voor thuis kunt kopen. Onder andere: Crazy Bastard (Berlijn), Happy Hatters (Aarschot, België), Ferment Island (Gozo, Malta) en Onima (Barcelona), Saucy Dans (Amsterdam).

Kaartjes

Kaartjes kosten €10,- en zijn te koop via Eventbrite. Met een kaartje krijg je tortilla chips die je in alle aanwezige sauzen kunt dopen, 15% off op alle Deus Cantina aankopen, én ‘some sh*it hot fun’. Op beide dagen is het event geopend van 12:00-16:00u. Gewoon langskomen om te proeven van het speciale Chilli Menu met onder andere de Flaming Burger kan ook.

Meer info over het festival vind je op de Insta van Deus Cantina en SHIT HOT FEST.

Shit Hot Fest

Shit Hot Fest

Deus Cantina
Deus Cantina. Foto: Tristan Fopma