Deze nacho is de pittigste snack ter wereld

zeer pikante nacho

Ben jij een liefhebber van pikant eten? En wil je wel eens de uiterste grens van spicy opzoeken? Dan moet je de Paqui Carolina Reaper Madness Chip proberen.

Paqui Chips is in de VS een beroemd merk nacho-chips. De chips komen in allerlei smaken en varianten, waarvan de Carolina Reaper Madness Chip de allerpittigste is. Deze nacho is zo pikant dat je er waarschijnlijk maar eentje van kan eten. Daarom zit er ook maar één exemplaar in elke verpakking.

Magere Hein

Aan de verpakking zie je al dat je heel voorzichtig moet zijn. Zo zie je Magere Hein afgebeeld staan op het zakje en heeft het doosje eromheen de vorm van een doodskist. Nu is het niet zo dat je zult overlijden als je een Carolina Reaper Madness Chip eet, maar het zal geen gemakkelijke ervaring zijn.

Dit alles komt door de beruchte Carolina Reaper, de allerheetste peper ter wereld. Met een gemiddelde score van 1.569.300 op de schaal van Scoville staat zo’n peper eten gelijk aan flinke dosis pepperspray. Ter vergelijking: een Madame Jeanette scoort tussen de 150.000 en 350.000 en een jalapeño tussen de 2.500–8.000.

Seksuele opwinding

Waarom zou je zoiets willen eten, vraag je je dan af? Nou, onderzoek wijst uit dat we het erg fijn vinden om pikant te eten. Sterrenkok Heston Blumenthal onderzocht eerder voor zijn tv-programma In Search of Perfection hoe dat precies zit. Hij liet iemand een peper eten, terwijl er een MRI-scan van de hersenen werd gemaakt. Wat bleek: het gebied in de hersenen dat in actie komt tijdens het eten van een peper zit pal naast het gebied waar seksuele opwinding ontstaat…

De Paqui Carolina Reaper Madness Chip is alleen in de VS te koop, maar wie weet zijn er webshops die binnenkort de chips gaan importeren. Anders moet je zelf in de VS op zoek gaan of het aan iemand vragen. Een bijzondere ervaring is gegarandeerd.

zeer pikante nacho