Taturo Atzu maakt dakterras op de Oude Kerk

dakterras op oude kerk

De Japanse kunstenaar Taturo Atzu (voorheen bekend als Tatzu Nishi) komt naar Amsterdam om de Oude Kerk te voorzien van een van zijn bijzondere bouwwerken.

Taturo Atzu staat bekend vanwege zijn projecten waarbij hij delen van gebouwen of standbeelden een tijdelijk andere functie geeft. Daarbij zoekt hij het liefst de hoogte op. Van 26 juni tot en met 6 september is er dankzij deze kunstenaar een dakterras bovenop de kerk te zien. Bezoekers kunnen via een trap aan de buitenzijde van de kerk naar boven en komen daar op een plek die je eerder verwacht bij bijvoorbeeld een strandtent of buiten een restaurant.

Uitzicht over de Wallen

Bovenop kun je natuurlijk genieten van het uitzicht over de middeleeuwse straatjes rondom de Oude Kerk, maar je kunt ook het gebouw zelf van bewonderen. Het leien dak is van dichtbij erg bijzonder net als de zitkuil waarbij je vlak naast de klok van de kerk zit.

Daarnaast is de The Garden Which is the Nearest to God, zoals het project heet, in de 10 weken dat deze te bezoeken is het toneel van ‘gesprek met de stad’, een cultureel programma voor een brede doelgroep.

Taturo Atzu – The Garden Which is the Nearest to God
zaterdag 27 juni t/m zondag 6 september 2015
ma t/m za 10:00 – 18:00 uur | zo 13:00 – 17:30 uur
Toegangsprijs: € 10,-
www.oudekerk.nl

dakterras op oude kerk

Taturo Atzu

dakterras op oude kerk

dakterras op oude kerk

In het archief van Mixed Grill kun je eerder werk van Taturo Atzo (of Tatzu Nishi) bekijken.