TWO-O brengt originele ode aan Amsterdam ArenA

TWO-O ArenA

TWO-O staat voor moderne ambacht en maakt duurzame producten op het gebied van interieur en lifestyle. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, want dat is de plek waar ze trots op zijn en waar ze dagelijks door worden geïnspireerd. Toen de oprichters van TWO-O hoorden dat de stoeltjes uit de Amsterdam Arena werden verkocht, gingen hun harten sneller kloppen.

Amsterdam is de stad waar Bob Koning en Rodney Heemskerk veel liefde voor voelen en waar ze in 2011 hun droom TWO-O zijn gestart. Volgens hen zijn er maar weinig dingen zo Amsterdams als het interieur van de Arena. En er zijn maar weinig dingen zo TWO-O als interieur en Amsterdam. Het idee om iets met de oude stoeltjes te doen, was dan ook snel geboren. De afscheidsboodschap van Eberhard van der Laan gaf de laatste zet tot het uitvoeren van hun plan: ‘Zorg goed voor elkaar en Amsterdam’.

Tweede leven

Alle oude stoeltjes uit het Arena-stadion moesten een nieuw leven krijgen door de verkoop. TWO-O wist de hand te leggen op meerdere exemplaren en deze hebben ze vervolgens op een duurzame manier geupcycled. Hierdoor zijn het ineens originele designstoelen geworden voor in huis of op kantoor. Een mooi eerbetoon ook. En door de oude stadionstoeltjes een nieuwe bestemming te geven, is TWO-O niet alleen lief voor de mensen en voor Amsterdam geweest, maar ook voor het milieu.

De vernieuwde stoelen zijn echte limited editions. Van elke kleur brengt TWO-O slechts 14 stoelen op de markt. Er is natuurlijk niet zomaar gekozen voor dit getal. Het is een ode aan het befaamde rugnummer van Johan Cruijff. Bovendien heeft TWO-O met het opkopen van de Arena-stoeltjes bijgedragen aan de Ajax Foundation, de aan de voetbalclub gelieerde stichting die zich inzet voor kansarme jongeren.

Moderne ambacht

TWO-O staat dus voor moderne ambacht. Op authentieke wijze creëren ze designproducten van hout en metaal. Duurzaam hout en metaal, want dat gaat langer mee. Duurzaamheid is volgens TWO-O echt noodzakelijk. En massaproductie vinden ze niets. In plaats daarvan willen ze handgemaakte producten, waarbij de liefde voor het materiaal zichtbaar is. In hun vakmanschap laten ze zich ondersteunen door moderne technieken. Hierdoor wordt het maakproces verkort en loopt de prijs niet erg op. Maar kwaliteit boven kwantiteit blijft het credo.

De Arena, zoals de gelimiteerde stoel treffend is gedoopt, is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje en blauw. Kijk op de website van TWO-O voor meer informatie. Er zijn daar trouwens nog veel meer mooie producten te vinden, want naast stoelen worden er nog meer producten op het gebied van interior design gemaakt. Denk aan lampen, tafels, muurtegels, flessenopeners, borrelplanken en opbergboxen voor vinyl. Daarnaast zijn er ook allerlei accessoires tot koop, zoals horloges, petten, zonnebrillen, manchetknopen en fietsbellen & -kratten. En uit alles blijkt de liefde voor hout en metaal!

TWO-O ArenA

TWO-O ArenA

TWO-O ArenA

TWO-O ArenA

TWO-O ArenA

TWO-O ArenA