Affordable Art Fair komt er weer aan!

Affordable Art Fair

Vanaf 31 oktober vindt in de Amsterdamse Kromhouthal de dertiende editie van de Affordable Art Fair plaats. Hedendaagse kunstenaars, zowel jong talent als gevierde namen, tonen hun werk en bieden het direct aan tegen betaalbare prijzen. Voor je het weet loop je naar buiten met een kunstwerk onder je arm!

De Affordable Art Fair blijft na al die jaren een fantastisch concept. Het toegankelijke karakter van de beurs zorgt ervoor dat hedendaagse kunst bereikbaar wordt gemaakt. Het is een leuk uitje voor iedereen, van gezinnen tot vrienden en van stelletjes tot collega’s. En wie weet koop je er je eerste echte kunstwerk of doe je er inspiratie op om je kunstkennis te vergroten. Vanwege de laagdrempelige en ontspannen sfeer is de beurs keer op keer een groot succes. Het terugkerende evenement vindt, naast Amsterdam, plaats in meerdere steden wereldwijd.

Kromhouthal in Noord

Terug naar de Kromhouthal. Vanaf 31 oktober wordt deze industriële hal in Amsterdam Noord een paar dagen lang tot de nok toe gevuld met het werk van hedendaagse kunstenaars. De kunstwerken worden gepresenteerd door maar liefst 75 nationale en internationale galeries. Tegen ‘affordable’ prijzen, variërend tussen de 100 en de 6000 euro, kun je iets mee naar huis nemen. Denk aan kunst in de vorm van schilderijen, prints, foto’s en sculpturen.

Talks & Walks

Om de beurs nog aantrekkelijker te maken, is er randprogrammering in de vorm van Talks & Walks. Over kunst raak je namelijk nooit uitgepraat. Stel dit jaar je brandende vragen tijdens de gratis Art Talks aan de deskundigen en veilingmeesters van Catawiki. Zij vertellen je alles over het aankopen van kunst en het onderhoud ervan. Ook komen er verschillende kunststromingen aan bod. Of loop mee met de Art Walk van Marie Claire van Schooten van het platform Browse. Be inspired. Start collecting. Het is namelijk zo dat kunst helemaal niet ingewikkeld of hoogdrempelig hoeft te zijn. Tijdens deze inspirerende tour ga je echt op ontdekkingsreis en neem je allerlei kunstzinnige informatie tot je. De Art Walks van Marie Claire zijn dagelijks van 12:30 tot 14:00 en van 14:30 tot 16:00 uur.

Kinderen zijn welkom!

Zoals gezegd is de Affordable Art Fair zeer toegankelijk. Dit geldt eveneens voor kinderen. De combinatie kunst en kinderen vinden ze goud waard. Daarom zijn er ook uitjes voor het gezin bedacht. Op vrijdag 2 november zijn er speciale tours voor kinderen en in het weekend is er de gratis KidsZone voor kleine kunstenaars in spe. Hier kunnen kinderen op een leuke manier van alles leren over kunst en kunstgeschiedenis. En ze gaan natuurlijk de handen uit de mouwen steken om een kunstwerk te maken.

Nieuw: Friday Night Date Night

Voor het eerst wordt er een heuse date night georganiseerd! Een avondje bios of lange strandwandeling kennen we nu wel, dus neem je vriend of vriendin mee voor een nieuwe ervaring. En, zo test je stiekem of jullie wel goed bij elkaar passen qua kunstsmaak. Op vrijdagavond 2 november bezoek je de Affordable Art Fair van 18:00 tot 22:00 uur voor een romantisch avondje kunst kijken, inclusief een lekkere hap en een goed glas wijn.

Ook op vrijdagavond: Tasting & Painting

Dit jaar is er op vrijdagavond ook nog een ander leuk event: een wijnproeverij van Campo Viejo. Je proeft heerlijke wijnen, terwijl je wordt omringd door kunst. En je mag zelf ook nog eens kliederen! Bovendien staat er naast de wijn ook een lekker bord huisgemaakte lasagne voor je klaar. Kaartjes voor deze Tasting & Painting kun je bestellen via de website van Affordable Art Fair. Kaartjes voor alle events staan er handig op een rij vermeld.

Affordable Art Fair
31 oktober t/m 4 november 2018

Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231
Amsterdam

Affordable Art Fair

Affordable Art Fair

Affordable Art Fair

Affordable Art Fair
Art3bGallery-Alesandro-Cemolin-untiteld-drawing-2018-ink-on-paper-980-euro
Affordable Art Fair
De Nieuwe Galerie – Neely Schaap – Lie detector – 2018 – collage -mixed media – 40×40 cm – 695 euro
Affordable Art Fair
Emigre Collection – Yukinori TOKORO – AVelocityof83333333333ms – 2013 -cottonpaper -17×12inch – 1500USD
Affordable Art Fair
KITAI KIKAKU – Aya Nishinoiri – Signal – 2013 – Acrilic, paper, wood panel – 295×210mm – 400euro
Affordable Art Fair
LUCIR PARK – YEON SOOK – RAINBOW STRIPED GARMENT BEAUTY – 2016 – OIL ON CANVAS – 56 X 42CM – 2200 EURO