Twee woestijnratten in hun eigen miniatuurmuseum

twee gerbils in een museum
Foto’s © Filippo and Marianna

We worden steeds creatiever in de manieren waarop we ondanks gesloten musea en galeries toch van kunst kunnen genieten. Zo kun je heel veel musea virtueel bezoeken, maar je kunt ook je eigen museum bouwen.

Filippo en Marianna, een stel uit Londen, kozen voor de laatste optie. Eén van de twee werkt normaal gesproken in een museum en de ander is schrijver en kunstenaar. Om de honger naar kunst een beetje te stillen, begonnen ze aan een leuk project: een museum voor hun woestijnratten.

Beroemde werken

Na een paar uur knutselen kon het museum worden geopend. De woestijnratten Pandoro en Tiramisù mochten vervolgens een bezoek brengen. Om een beetje in het interessegebied van een woestijnrat te blijven, bestaat de kunst in het museum uit op maat gemaakte vertalingen van beroemde werken als De Schreeuw en het Meisje met de Parel.

Er is echter een klein probleem: de twee bezoekers houden zich niet echt aan de huisregels van het museum. Ondanks de bordjes met waarschuwingen is er door de twee toch geknaagd aan het meubilair. Wil je meer weten over het project, dan kun je op Hyperallergic een interview met Filippo en Marianna lezen.

twee gerbils in een museum

twee gerbils in een museum

twee gerbils in een museum

Op Reddit is door Filippo en Marianna een video van de woestijnratten in actie gepost.

As promised, this is the full video of our gerbils visiting the museum. No gerbils or gallery assistants were harmed in the making of this. from r/aww