Amsterdam Light Festival viert jubileumeditie

Amsterdam Light Festival 2021
1.26 Amsterdam – Janet Echelman (foto Janus van den Eijnden)

Vanaf 2 december kun je in Amsterdam weer gaan genieten van prachtige lichtkunst tijdens het Amsterdam Light Festival. Het thema van de tiende editie van het festival is Celebrate Light.

Vanwege het jubileum is ervoor gekozen om publieksfavorieten van de negen voorgaande edities terug te laten keren naar de stad. Op, boven of langs het water van de Amsterdamse grachten, de Amstel en het IJ zie je de ‘greatest hits’ van het Amsterdam Light Festival, aangevuld met werk van aankomend talent zoals bijvoorbeeld studenten van de Breitner Academie. Ook heeft het festival samengewerkt met Amsterdamse basisscholen om te werken aan een kunstinstallatie over kinderarmoede.

Het mooist vanaf het water

Het festival bezoeken gaat dit jaar ietwat anders vanwege de coronamaatregelen van de overheid. Het Amsterdam Light Festival is het mooist vanaf het water en dat deden de meeste bezoekers van voorgaande edities door een rondvaart te boeken. Helaas is dat nu beperkt vanwege de avondsluiting. Hierdoor is er na 17:00 uur tijdelijk niets mogelijk. Gelukkig heeft de organisatie van het festival gekeken naar alternatieven.

De nieuwe openingstijden van het tiende Amsterdam Light Festival zijn 7:00 tot 9:00 uur in de ochtend en 15:00 tot 17:00 uur in de middag. Je kunt de route langs de lichtkunstwerken lopend of varend afleggen. Via de website van het Amsterdam Light Festival kun je een rondvaart of een wandeltocht boeken. Zo kunnen we toch nog genieten van de mooie kunst in de stad. Vooruitkijken in de tijd kunnen we niet, maar wellicht zijn er op een later tijdstip versoepelingen mogelijk en kunnen de tijden worden verruimd. Het festival loopt immers tot en met 23 januari 2022.

Amsterdam Light Festival 2021
Butterfly Effect – Masamichi Shimada (foto Janus van den Eijnden)
Amsterdam Light Festival 2021
Ghost Ship – Biangle Studio (foto Janus van den Eijnden)
Amsterdam Light Festival 2021
Light A Wish – OGE Group (foto Janus van den Eijnden)
Amsterdam Light Festival 2021
Moonburn – Stichting Barstow (foto Janus van den Eijnden)