URB maakt spannende frisdranken met pit

URB Frisdrank

Het aanbod van frisdrank in de horeca en winkels kan wel een frisse update met nieuwe smaken gebruiken. URB voldoet aan die behoefte met een serie spannende frisdranken.

URB Luxury Drinks richt zich op iedereen die geen zin heeft in alcohol, maar wel iets wil drinken dat bijzonder smaakt. Waar gewone frisdranken vaak mierzoet zijn, richt URB zich juist op andere kanten van het smaakpalet. Bij de introductie zijn er drie smaken verkrijgbaar, die vernoemd zijn naar drie wereldsteden: Amsterdam, Berlijn en Shanghai. Later moeten er ook andere steden volgen. Op deze manier hoopt URB uiteindelijk de wereld te veroveren.

Spannend

Wij proefden de drie smaken van URB en waren aangenaam verrast. URB is fris, maar niet extreem zoet. De toevoeging van ingrediënten die je niet vaak ziet bij frisdrank maken de smaken spannend en uniek. Zo is er voor URB Amsterdam citrus, jeneverbes en hop gebruikt. Hierdoor krijg je een smaak die in de buurt komt van een gin-tonic zonder deze te imiteren.

URB Berlin is minstens zo uniek met een smaakpalet dat is gevormd door ingrediënten als gras, druivenschillen en bosbessen. Slim gebruik van hop zorgt ook hier voor de bite die je normaal gesproken alleen bij alcohol hebt. Heel bijzonder. Tot slot is er URB Shanghai. Hier is de smaak gebaseerd op passievrucht, rabarber en senchathee wat zorgt voor een mooie balans tussen zoet en bitter.

Cocktail

Deze frisdranken zijn dus echt een aanvulling op het reguliere aanbod. De smaken zijn spannend en volwassen en hierdoor een perfect alternatief voor alcoholhoudende dranken. Al kunnen we ons het heel goed voorstellen dat de frisdranken van URB ook prima te mixen zijn tot een goede cocktail. Dat moeten we binnenkort maar eens gaan proberen.

Over het design van de flessen is ook goed nagedacht. De smalle hoge fles oogt opvallend en luxe. In plaats van een etiket is er informatie op de glazen fles zelf aangebracht. Erg mooi gedaan en ook nog eens hartstikke duurzaam. Ook mooi zijn de kleurrijke doppen. Deze zijn ontworpen door kunstenaar Bram Reijnders.

URB Frisdrank
Berlin
URB Frisdrank
Shanghai
URB Frisdrank
Amsterdam