Neko Jusu is Japanse frisdrank uit Amsterdam

Japanse frisdrank uit Amsterdam

Na craft beer volgt craft soda. Wereldwijd zie dat steeds meer mensen zelf frisdrank gaan maken. Deze is vaak lekkerder en ook stukken gezonder dan de bekende merken uit de supermarkt. In Amsterdam heb je Neko Jusu dat een heerlijke frisdrank met een Japanse twist maakt.

Het verhaal achter Neko Jusu begint in een Japans restaurant in de Amsterdamse Jordaan. Daar bedenkt Camille (de oprichter van het merk) in de zomer van 2015 een frisdrank die perfect past bij koude noodle-gerechten. In de bijkeuken worden de eerste recepten uitgeprobeerd. Al snel is de frisdrank een lokaal succes en moet Camille uitbreiden en roept ze de hulp van Melissa in.

3 smaken

Inmiddels worden de limonades van Neko Jusu gebrouwen in De Noord-Hollandse Bierbrouwerij. Hierdoor heeft Neko Jusu geen extracten of kleurstoffen nodig, maar bestaat het enkel uit ingekookte vruchten, kruiden en suiker. En dat proef je. Momenteel zijn er drie smaken beschikbaar: Coffee-Citrus, Orange-ginger en Rose-Hibiscus.

Schudden voor gebruik

Normaal gesproken moet je een frisdrank niet schudden, maar deze juist wel. Dit zorgt dat de smaken zich goed mengen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat alles tijdens het openen uit het flesje spuit, want Neko Jusu heeft niet zoveel koolzuur als bijvoorbeeld cola. De smaak is bijzonder, maar niet zo gek dat het mensen afschrikt. Het heeft precies de goede verhoudingen tussen zuur en zoet en is echt dorstlessend.

Pussy Juice

Speciaal om mensen kennis te laten maken heeft Neko Jusu een eerste reclamevideo laten maken. Daarin ontdek je het verhaal achter de naam. Neko Jusu laat zich vertalen als kattensap of beter op zijn Engels: Pussy Juice. Je kunt Neko Jusu drinken bij onder andere Dum Dum Palace, FC Hyena en Fou Fow Ramen. Op de Facebookpagina van Neko Jusu vind je de complete lijst.  Flesjes voor thuis kun je kopen bij Dorstlust.

Japanse frisdrank uit Amsterdam