Gooi door Air Up alle frisdrank de deur uit

Gooi door Air Up alle frisdrank de deur uit

Laten we het eens over Air Up hebben. Dit jaar is de eerste keer ooit dat ik mijn goede voornemens langer volhoudt dan tot eind januari. Eerder dit jaar schreef ik al over bewegen in de lockdown met Ring Fit Adventure en doordat ik ook meer op mijn voeding let, ben ik al aardig wat kilo’s kwijt (13 kilo sinds december om mijzelf even een schouderklopje te geven). Het enige waar ik jammer genoeg nog wel voor kan zwichten is frisdrank. Maar eigenlijk wil ik ook van die suikers af. Met Air Up heb ik dit op een wel heel unieke manier kunnen wegzetten.

It’s science!

Het Air Up-systeem bestaat uit een waterfles en kleine plastic pods die je over de drinktuut heen drukt. Vervolgens vul je de fles met kraanwater, schuif je de pod omhoog en drink je uit de fles. En nu komt het unieke: de pod bevat de geur die jou een smaak laat waarnemen, terwijl je gewoon kraanwater drinkt.

Ik weet het, ik zat met waarschijnlijk dezelfde gedachte als jij nu. Het moment dat ik de reclames via Instagram voorbij zag komen, kon ik niet geloven dat dit zou werken. Wat weer mijn interesse wekte, juist omdat het in mijn huidige gezondheidspatroon zou vallen als het ook daadwerkelijk werkt. De wetenschappelijke term waardoor dit werkt is “Retronasaal ruiken” oftewel; het herkennen van geuren via je mond, die vervolgens via de neus naar de hersenen gaan en jou de smaak laten waarnemen.

Lang verhaal kort: ja, het werkt echt en it blew my mind. Eerlijk toegegeven, de ene pod geeft een wat intensere smaak dan de ander en ik gok dat als je verkouden bent, het minder goed werkt. Maar het moment dat ik de eerste pod erop zette, proefde ik meteen de colasmaak die het beloofde te geven. Zo’n capsule gaat volgens de verpakking zo’n 5 tot 6 liter water mee, maar ik merkte in de praktijk dat er daarna ook nog genoeg geur achterbleef in de pods om nog even door te gaan. Mijn volgende bestelling heb ik dan ook al gemaakt.

Air Up Starter Kit en pods

Alle producten kunnen momenteel alleen via de website van Air Up besteld worden. De Air Up Starter Kit gaat over de digitale toonbank voor €34,95 waar je meteen twee pods bij krijgt, of voor vijf euro meer heb je een witte waterfles met twee premium pods (sterkere geur). De daadwerkelijke pods variëren in prijs tussen €5,95 voor reguliere en €8,95 voor de Premium pods, waarbij in iedere verpakking drie stuks van de smaak zitten. Op de website krijg je ook per pod te zien wat de sterkte van de geur is, erg handig!

Waar ik in eerste instantie het idee had dat dit vrij prijzig was, maakt een snelle rekensom toch al wat anders duidelijk. Voor dit bedrag krijg je namelijk meer dan 15 liter aan water met een “smaak”, iets wat je voor dat bedrag in de supermarkt toch niet redt als je voor gewone frisdrank gaat. Tot slot een kleine review van de verschillende pods die ik heb getest. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten en is voor iedereen anders, maar een korte omschrijving kan geen kwaad.

Kola: Niet per se een Coca-Cola of Pepsi smaak, maar eerder een kruidigere biologische variant, zoals Fritz Kola. Erg lekker wat mij betreft en een goede vervanging als je trek hebt in een colaatje.

Passievrucht/Sinaasappel: Fruitig, al heerst de sinaasappel wel over de passievrucht. Persoonlijk vond ik dat deze pod ook sneller zijn smaak kwijtraakte, vergeleken met de andere. Wordt meegeleverd met de Starter Kit.

Coffee: Dit moet toch wel de pod zijn geweest waar ik het meest huiverig voor was. Ik ben geen fan van ijskoffie en al helemaal niet van waterige koude koffie. De geur van de pod is erg sterk en deed mij meer denken aan een koffie-achtige chocolademelk die je krijgt uit een koffieautomaat. Biedt zeker de smaak die het zegt te geven, maar niet mijn favoriet.

Pink Grapefruit: Schotel mij aub niet de vrucht voor, want dat is te bitter voor mij. De Pink Grapefruit pod daarentegen is mogelijk mijn favoriet vlak gevolgd door Kola. Hij is fris, fruitig en heeft een heel klein bittertje.

Lime: Als iemand die zomers al citroensap in zijn water doet, was dit een easy win. Erg fris met een sterke smaak. Wordt meegeleverd met de Starter Kit. 

Marc de Haas

Gooi door Air Up alle frisdrank de deur uit

Kan de Air Up in de vaatwasser?

Een vraag die we best vaak krijgen is of de Air Up in de vaatwasser kan? Het is helaas niet mogelijk om de flessen van Air Up in de vaatwasser te doen. Ook niet het stalen exemplaar. We raden aan om de fles regelmatig met de hand schoon te maken. Dat kan het beste met lauw water en een zachte spons. Eventueel gebruik je af en toe een mild schoonmaakmiddel. Zorg wel dat je bij gebruik van een schoonmaakmiddel de fles goed naspoelt en goed droogt.