De nieuwe video van Mitski is een prachtig kunstwerk

De Japans-Amerikaanse zangeres Mitski maakt al een paar jaar geweldige muziek die we regelmatig draaien op de redactie. Voor de videoclip bij het nummer A Pearl riep ze de hulp in van design studio Art Camp.

Het heeft behoorlijk wat tijd en moeite gekost om tot het zeer fraaie eindresultaat te komen. Allereerst maakte Art Camp op de computer een 3D-animatie. Hierin zie je Mitski allereerst lopen in een leeg landschap. Vervolgens rent ze een gebouw binnen en maakt ze een vrije val. Uiteindelijk komt ze weer uit op de plek waar ze begon.

1480 frames

Toen de animatie klaar was is vervolgens elk frame uitgeprint met een ink jet-printer. Dat waren 1480 frames in totaal! Elk frame is vervolgens overgeschilderd of getekend met behulp van verschillende technieken als olieverf, pastel, houtskool en potlood. Daarna is elk frame weer opnieuw ingescand en met behulp van klassieke technieken samengevoegd tot een animatie.

Het resultaat is een werkelijk prachtig staaltje kunst. Niet alleen door het arbeidsintensieve proces, maar ook omdat de dromerige beelden goed passen bij muziek en tekst. A Pearl gaat over een vrouw die vastzit in een relatie waar ze zelf niet meer in geloofd. Net als bij een oester een vuiltje in de schelp kan uitgroeien tot een parel is bij haar een verkeerde gedachte een parel geworden.

De video van A Pearl is tot stand gekomen met hulp van Spotify.