Zo maak je de beste sushi

Sushi maken is op zich helemaal niet moeilijk, maar perfecte sushi maken is dat wel. In deze grappige animatie laat regisseur en 3D-ontwerper Jonathan Lindgren zien wat er allemaal bij komt kijken.

Het begint natuurlijk allemaal met de voorbereiding. Heb je de juiste spullen in huis? Zoals een matje en een goed mes? En weet je welke ingrediënten je in je sushi wil verwerken? Dan kan het echte werk beginnen en daarin zit het grote verschil tussen een thuiskok en een professionele sushi-chef.

Japanse animatie

Jonathan Lindgren liep al een tijdje rond met het idee om een korte film te maken over het bereiden van sushi. In 2018 had hij al een paar frames gemaakt die sterk waren beïnvloed door Japanse animatiefilms. Alles viel op zijn plek toen Lindgren met Luke Brown van the soundery aan de geluidseffecten en soundtrack werkte. Vervolgens sloot ook nog stemacteur Yoshi Amao aan bij het project.

De prachtige scene uit de film Isle of Dogs, waarin je ziet hoe sushi wordt gemaakt deed de rest. Mocht je nog twijfelen over wat je vandaag gaat eten, kijk dan nog eens naar deze video. Bedenk wel: sushi maken kan iedereen, maar goede sushi maken is een kunst.

ingrediënten voor sushi

Avocado Hand
Pas op met het snijden van de avocado