The Mitchells vs. The Machines: lekker druk en aanstekelijk

Mitchells vs The Machines

The Mitchells vs. The Machines is op papier een waarschuwing tegen het overmatig gebruik van social media en een te groot vertrouwen in grote techbedrijven, maar is uitgewerkt als een hyperactieve animatie vol grappen, grollen en memes.

De hoofdrol is voor Katie Mitchell. In de suburb waar ze woont, voelt ze zich een buitenbeentje. Alleen haar broertje begrijpt een beetje haar gevoel voor (internet)humor en de liefde voor film. Haar vader begrijpt juist helemaal niets van haar, maar daar komt plots verandering in als Katie is aangenomen op de filmacademie in Los Angeles.

Op de avond voor vertrek realiseert hij zich dat hij en zijn dochter te veel uit elkaar zijn gegroeid. Om de banden weer aan te halen besluit hij om Katie met de hele familie in de auto naar LA te brengen. Een roadtrip om de familiebanden aan te halen. Tegelijkertijd is een groot deel van de wereld vol spanning aan het wachten op een onthulling van het populairste techbedrijf ter wereld.

Wi-Fi

In een persconferentie toont Mark Bowman van het bedrijf Pal (waar elementen van bijvoorbeeld Apple en Facebook in te herkennen zijn) een opvolger van de beroemde spraakassistent. Deze aankondiging gaat echter helemaal fout, waardoor de wereld opeens te kampen heeft met een dreiging van slimme robots en het gebrek aan Wi-Fi.

Wat volgt is een hilarisch avontuur waarin de familie Mitchell plots de taak heeft om de wereld te redden. Het tempo ligt hierbij erg hoog en de visuele grappen zijn alom aanwezig. Constant zijn er verwijzingen naar onze verhouding met de smartphone, social media en Snapchatfilters. Hierdoor is The Mitchells vs. The Machines regelmatig zwaar over de top, maar wel op een grappige en kleurrijke manier.

The Mitchells vs. The Machines is nu te zien op Netflix.

Mitchells vs The Machines