Dit is de controller voor de PlayStation 5

DualSense Controller

Sony heeft de eerste officiële beelden vrijgegeven in aanloop naar de release van de PlayStation 5. Het gaat niet om de console zelf, maar om foto’s van de controller: de DualSense.

Zo’n controller zegt natuurlijk heel veel over hoe we over een tijd gaan gamen met de PS5. Wat als eerste opvalt, is dat de naam anders is dan die van de voorgangers. Heel lang noemde Sony de controller DualShock, een verwijzing naar de ingebouwde trilmotoren. Dat is nu veranderd in DualSense.

Die naam wekt de suggestie dat de controller meer is dan alleen wat poken en knoppen. Het beter kunnen voelen wat je doet, zal een nieuwe ervaring in het gamen worden. Denk aan de shoulder buttons die in sommige situaties zwaarder of stroever zijn om in te drukken. Een mooie toevoeging aan de spelervaring.

Wit met zwart

Wat natuurlijk opvalt aan het uiterlijk is dat de controller niet meer monochroom is. De standaard controller van de PS4 is zwart. De DualSense is opvallend wit met zwart. Zou het een eerste verwijzing kunnen zijn naar het uiterlijk van de PS5 zelf? De buttons zitten allemaal op dezelfde plek, alleen de Share-knop is vervangen door eentje die Create heet.

Wat je met de Create-knop kunt doen, laat Sony Playstation in het midden. Dat zal bekend worden als de hardware van de PS5 voor het eerst getoond gaat worden. Andere verbeteringen aan de DualSense-controller zijn de lightbar die aan de voorkant beter zichtbaar is en de ingebouwde microfoon waarmee je gesprekken kunt voeren met andere spelers.

DualSense Controller

DualSense Controller