Sony ontwikkelt draagbare airco

Altijd koel met een draagbare airco

De zomers lijken steeds heter te worden. Sony komt met een slimme oplossing om het tijdens een hittegolf koel te houden: een draagbare airco die in je kleding past.

De Sony Reon was een paar jaar in ontwikkeling, maar is sinds deze week ook echt te koop in Japan. Voor Sony was dit tijdstip heel belangrijk, want de lancering van de mobiele airco zou samenvallen met de start van de Olympische Spelen in Tokio. De verwachting was dat heel veel bezoekers van de wedstrijden zich wel zouden willen verkoelen met de Reon.

T-shirt

Het apparaat is net iets kleiner dan een smartphone en moet worden aangebracht in een speciaal voor de Reon ontworpen T-shirt. Daar kun je de pocket-airco kwijt in een speciaal zakje bij de nek. Via Bluetooth staat de airco in verbinding met je telefoon. Met behulp van een app voor zowel iOS als Android kun je de temperatuur regelen.

Volgens de makers is het mogelijk om de temperatuur maximaal 13 graden Celsius omhoog of 8 graden omlaag te krijgen. De Sony Reon is op te laden via een USB-C-aansluiting. Met een volle batterij kun je 24 uur gebruik maken van de airco. De prijs voor de handige airco is 14.080 JPY, dat gelijk staat aan ongeveer 116 euro.

Over een release van de Sony Reon buiten Japan is momenteel nog niets bekend.

Altijd koel met een draagbare airco

Altijd koel met een draagbare airco

Altijd koel met een draagbare airco