Fortnite Chapter 4 Season 2 komt eraan

Nieuw seizoen Fortnite

Er komt weer een nieuw seizoen van Fortnite aan. Een goed moment om vooruit te blikken op Fortnite Chapter 4 Season 2 en te kijken welke geruchten interessant zijn.

We gebruiken bewust het woord ‘geruchten’ want bij Epic Games zijn ze heel goed in het verborgen houden van informatie. Veel geruchten over eerdere seizoenen kwamen niet altijd uit en waren toch net even anders dan we van te voren hadden gedacht. Aan de andere kant klopt het in best veel gevallen wel en zien we dat terug in de game. Dus laten we eens gaan kijken wat er komend seizoen misschien wel te ontdekken valt.

Made with precision

Wat we in ieder geval zeker weten is dat het nieuwe seizoen start op vrijdag 10 maart. Voorafgaand zal en er een downtime zijn en in de eerste uren zal het zoals gebruikelijk wel lastig worden om op een van de servers te komen. Het thema van het seizoen is Fortnite MEGA en de makers hebben daar de cryptische ondertitel Made with precision aan toegevoegd.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de kastelen en middeleeuwse dorpjes uit het huidige seizoen plaats gaan maken voor een futuristische wereld die zich het beste laat omschrijven als Neo-Tokio met moderne wolkenkrabbers en veel neonlichten. Tussen de gebouwen zijn glazen buizen waardoor je snel kunt reizen en/of turbines die windstromen creëren te vinden. Iets dat we in eerdere seizoenen ook al hebben gezien.

Thunder

We hebben ook al plaatjes gezien van een hagedisachtig figuur dat in een keuken werkt. Zijn naam is Thunder en hij zal volgens de geruchten de eerste skin zijn die je krijgt bij de Battle Pass. Verdere geruchten over skins hebben het over een samenwerking met de serie Attack on Titan waarbij je waarschijnlijk Eren Yeager kunt verdienen met de Battle Pass. Ook zijn er geruchten over samenwerkingen met Resident Evil en Star Wars. Ook verwachten we een nieuwe versie van de klassieke Fortnite-skin Drift.

Wat de gameplay betreft hadden we het bij de geruchten van Chapter 4 Season 1 al over een first person-modus. Deze geruchten duiken nu weer op en zijn hardnekkiger dan voorheen. Iets om rekening mee te houden dus. Verder zal het concept Augments verder worden uitgewerkt waarbij je Legendary augments kunt verwachten. Deze kunnen je bijvoorbeeld rebooten als je dreigt af te gaan of je max shield verhogen.

Katana’s

Ook zijn er geruchten over nieuwe wapens of wapens die juist gaan verdwijnen. In die laatste categorie valt de Shockwave Hammer, die gaan we dus niet meer terug zien. Of in ieder geval tijdelijk. Daarvoor in de plaats zien we een nieuwe versie van de pump shotgun en krijgen we waarschijnlijk ook katana’s die als wapen te gebruiken zijn.

We zijn heel benieuwd of deze geruchten een beetje kloppen. In ieder geval hebben we veel zin in Fortnite Chapter 4 Season 2.