Fortnite Chapter 5 Season 1 komt eraan

Fortnite Big Bang

Er komt weer een nieuw Chapter van Fortnite aan. Deze begint op zondag 3 december. Dit is dus een goed moment om vooruit te blikken op Fortnite Chapter 5 en te kijken welke geruchten interessant zijn.

De laatste weken was Fortnite populairder dan ooit. Door in het laatste mini-seizoen te kiezen voor een terugblik op voorgaande Chapters van lang geleden kwamen veel oud-spelers terug naar de game. Epic Games heeft dus zeker het juiste momentum te pakken voor Fortnite nu ze aan een gloednieuw hoofdstuk van de game gaan beginnen. De verwachtingen zijn dus hoger gespannen dan ooit.

Eminem

Voordat we aan Chapter 5 beginnen zal Chapter 4 in stijl worden afgesloten. Dat zal gebeuren met een evenement dat The Big Bang zal gaan heten. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 2 december om 20:00 uur Nederlandse tijd. Interessant aan dit evenement is dat rapper Eminem hierbij aanwezig zal zijn in de game. Volgens de aankondiging zal het gaan om veel meer dan een regulier optreden. We zijn heel benieuwd. Het is nu al mogelijk om een Eminem-skin te kopen in de Item Shop.

Wat daarna allemaal gaat gebeuren, is voor een groot deel tasten in het duister, al zijn er wel een aantal geruchten die de moeite van het noemen waard zijn. Zo schijnt de Battle Pass van het nieuwe seizoen een paar skins te bevatten die heel erg de moeite waard zijn en die doen vermoeden dat er samenwerkingen komen met bijzondere titels. Het schijnt namelijk dat je in de Battle Pass Peter Griffin uit de tv-serie Family Guy kunt verdienen, evenals Solid Snake uit de game-serie Metal Gear Solid. Dat zijn nog eens interessante geruchten.

LEGO

Een ander interessant gerucht is een zeer waarschijnlijk aanstaande samenwerking tussen LEGO en Fortnite. LEGO plaatste op X een tijdje terug een plaatje van een met LEGO gemaakte Loot Lama. Dit soort nieuws kan natuurlijk twee kanten op. We denken dat er ergens rond de feestdagen fysieke LEGO-sets met een Fortnite-thema op de markt komen én dat er in de game LEGO een rol gaat spelen. Als je kijkt naar de uitstekende LEGO-games rondom o.a. Star Wars die eerder zijn verschenen, dan is dit gegeven erg interessant.

Waar we in ieder geval zeker van kunnen zijn is dat in het nieuwe seizoen er plaats is voor het ieder jaar terugkerende Winterfest. Deze zal rond half december beginnen. Spelers kunnen dan iedere dag een bezoek brengen aan de blokhut om een cadeau uit te pakken. Voorgaande edities zaten daar best leuke items tussen.

Rocket Racing

Fortnite heeft in het verleden al eens geëxperimenteerd met een modus waarin je kunt autoracen. Dit lijkt dit Chapter weer terug te keren onder de noemer Rocket Racing. Of er overeenkomsten zullen zijn met Rocket League is niet duidelijk. Deze gamemodus lijkt zich te gaan focussen op races op verschillende Fortnite-maps. Spelers kunnen hierbij hun voertuigen naar eigen smaak customizen en het schijnt dat er speciale emotes komen die Driver Reactions worden genoemd.

Nog een paar dagen geduld en dan weten we echt wat Fortnite in Chapter 5 te bieden heeft.