Digitale expositie van KAWS in Fortnite

KAWS in Fortnite

Een unieke samenwerking tussen Epic Games, kunstenaar KAWS en kunstinstituut Serpentine zorgt voor een expositie die fysieke en digitale kunst samenbrengt. Bezoekers kunnen de kunst bekijken op locatie bij Serpentine in Londen of heel laagdrempelig online in Fortnite.

De expositie KAWS NEW FICTION in Londen is een combinatie van een reguliere kunsttentoonstelling en augmented reality. Je kunt dus ‘gewone’ schilderijen en sculpturen van KAWS bewonderen, maar het is ook mogelijk om daar een virtuele laag aan toe te voegen. Hiervoor is de hulp ingeroepen van de makers van de app Acute Art. Met deze bijzondere manier van presenteren hoopt KAWS zijn werk op een vernieuwende wijze aan te kunnen beiden en de bezoekers een unieke ervaring te bieden.

Kunst op je televisie

In de videogame Fortnite is de expositie geheel digitaal te bezoeken. Serpentine Gallery, Serpentine Garden en de expositie in het gebouw zijn hier digitaal nagebouwd. Deze virtuele locatie is gratis te bezoeken via de Fortnite Discover Page. Wie voor een bezoek kiest kan de kunstwerken op zijn televisie of beeldscherm bewonderen. Wie via Fortnite Creative binnen wil komen kan de eiland-code 9441-7852-6686 gebruiken.

KAWS: “Dit is een ongelooflijk spannend project voor mij. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mogelijkheden en media voor mijn kunst te ontdekken. De samenwerking met Fortnite betekent dat alles samenkomt in een complexe tentoonstelling die plaatsvindt in parallelle realiteiten. Ik wil de fantastische teams van Fortnite en Serpentine hiervoor bedanken”.

KAWS in Fortnite

KAWS in Fortnite

KAWS in Fortnite

KAWS in Fortnite