Fortnite Chapter 4 Season 5 komt eraan

Er komt weer een nieuw seizoen van Fortnite aan. Deze begint op vrijdag 3 november. Dit is dus een goed moment om vooruit te blikken op Fortnite Chapter 4 Season 5 en te kijken welke geruchten interessant zijn. Het nieuwe seizoen zal maar een maand gaan duren, maar desondanks zal het spectaculair gaan worden.

Fortnite OG

Het allersterkste gerucht bij dit nieuwe seizoen is de terugkeer van de originele kaart uit het allereerste seizoen. Of we een exacte kopie van die kaart gaan zien is nog maar de vraag. Waarschijnlijk zal de kaart grafisch een flinke update krijgen. Fortnite is in de tussentijd flink verbeterd qua graphics en veel spelers zijn inmiddels overgestapt naar betere consoles en PC’s.

Wat sowieso anders zal zijn is het feit dat sprinten en klimmen ook in Chapter 5 mogelijk blijft als je kiest voor Zero Build. Hierdoor zul je als speler toch heel anders over het eiland bewegen dan in het eerste seizoen. Het kan haast niet anders of dat Epic Games aanpassingen heeft gedaan om te zorgen dat dit allemaal soepel verloopt. Zo komen er waarschijnlijk ook ziplines op verschillende plekken. Helemaal hetzelfde als in het eerste seizoen zal het dus niet worden.

Er zijn ook geruchten die zeggen dat in het komende korte seizoen elke week een ander Chapter centraal zal staan. De kaart zal dus constant en razendsnel veranderen en alle iconische locaties uit eerdere seizoenen zullen voorbij komen. Fans hopen in ieder geval dat Tilted Towers terug zullen keren. Net als andere locaties als Greasy Grove, Pleasant Park en Salty Springs.

Skins, wapens & emotes

Vreemd genoeg blijven de geruchten over skins en wapens nagenoeg uit. Er is alleen het feit dat waarschijnlijk de wapens uit de eerdere seizoenen terug zullen keren. Of daar ook de beruchte Guided Missile of de old school RPG ook bij zitten is de grote vraag. Wij zouden graag de ouderwetse Traps met spikes wel terug willen zien. Een gemeen en onderschat wapen. Ook de winkelwagens en golfkarretjes zijn leuk om weer eens te berijden.

Over skins en emotes is er helemaal geen betrouwbare informatie te vinden op dit moment. Er zijn natuurlijk jongere spelers die graag heel oude emotes als Take the L in de Battle Pass willen zien, maar waarschijnlijk zullen de nieuwe versies varianten op de originelen zijn. Nog even geduld en dan weten we het.