Fortnite Chapter 2 Season 7 komt eraan

Op 8 juni begint een nieuw seizoen van Fortnite en dat is altijd een spannend moment voor de liefhebbers van deze game. Wat gaat er allemaal veranderen? En wat blijft bij het oude? We zetten alles wat we weten voor je op een rij.

De makers van Fortnite laten niet veel meer los dan wat teasers waarin niet heel veel te zien is. Toch is het vermoeden heel sterk dat dit nieuwe seizoen om aliens zal draaien. Het feit dat spelers sinds kort in season 6 al te maken krijgen met raadselachtige ‘ontvoeringen’ is daarvan een belangrijk voorteken. In zulke gevallen komt er een straal uit de lucht die jouw personage oppakt en verderop weer laat neervallen. Opvallend detail hierbij is dat je health en shield plots helemaal gevuld zijn.

Graancirkels

Ook duiken er in de game graancirkels op. Wederom een verwijzing naar aliens en UFO’s. Oplettende fans van de game hebben al gezien dat er een patroon valt te ontdekken tussen de posities van de graancirkels en die van de torens van de Spire Guardians. Het zou zomaar kunnen dat de Primal-wereld door toedoen van de aliens zal verdwijnen. Dat zou heel goed tijdens de finale van seizoen 6 kunnen gebeuren.

Een andere aanwijzing is een video die Fortnite deelde via Twitter waarin we een kijkje krijgen aan de binnenkant van een UFO. Via een straal zijn drie voorwerpen van het eiland naar boven gehaald: een speelgoedversie van het beroemde goudvispersonage uit de game, een mysterieus wapen en een melkpak. Opvallend detail bij die laatste is de foto van Agent Jonesy op de zijkant. Dat zou betekenen dat hij vermist is.

Nieuwe wapens

De kans is groot is dat het bovengenoemde mysterieuze wapen zijn intrede zal doen in het nieuwe seizoen van Fortnite. Door te kiezen voor buitenaardse elementen kunnen de makers van de game zich helemaal uitleven met nieuwe wapens. We hopen op zowel hilarische als effectieve wapens. Ook zullen er wel wat wapens uit het huidige seizoen verdwijnen. Waarschijnlijk de Primal-versies van de wapens.

In een andere video is naast een alien-wapen een bril en een gitaar te zien. Het is nog niet echt duidelijk waar deze naar verwijzen, al denken sommigen dat de bril een verwijzing is naar Clark Kent. De kans bestaat dat dit een skin is in de Battle Pass en dat je bij een hogere tier Superman kan unlocken.

Toekomst

Waar seizoen 6 elementen uit een ver verleden bevatte, lijkt seizoen 7 zijn blik juist te richten op de toekomst. Een belangrijke aanwijzing in die richting is te vinden bij Fortnite Crew Pack skin van deze maand. Fortnite Crew is een abonnement op de game waarbij je naast een Battle Pass voor een nieuw seizoen ook maandelijks een exclusieve skin krijgt.

Deze maand is dat de Mecha Team Leader, die verwijst naar Chapter 1 Season 9. Dat seizoen kenmerkte zich door locaties als de Mecha Mall, Neo Tilted en de Slip Streams waarmee je je razendsnel kon verplaatsen. In de video die gemaakt is bij de aankondiging van de Mecha Team Leader-skin zijn nieuwe, futuristische locaties te zien. Een opvallende hint. Zeker ook door de verwijzingen naar anime.

Tegelijkertijd zijn er ook aanwijzingen die te maken hebben met Australië. In een aantal teasers waren coordinaten te zien die verwijzen naar locaties in Australië. Ook is er een sterk gerucht dat de kangoeroe en het vogelbekdier samen met de octopus zullen worden toegevoegd als dieren in de game.

Fans van Fortnite zijn ook altijd heel benieuwd naar de skins, emotes en andere items die zijn te verdienen met behulp van de Battle Pass. Vlak voor vorig seizoen waren er al geruchten over Lara Croft en voetballer Neymar. De namen die nu rondzingen zijn Superman/Clark Kent, Snake uit Metal Gear Solid, The Rock, Samus uit de gameserie Metroid, Lady Gaga, Naruto, Katniss Everdeen (The Hunger Games), The Bride (Kill Bill), Snake Plissken (Escape From New York) en John McClane (Die Hard). Een bont en bijzonder gezelschap. Ook gaan er geruchten over latere samenwerkingen met LeBron James, J Balvin en Ariane Grande.

Update: het lijkt erop dat er in seizoen 7 ook een samenwerking met de cartoon Rick and Morty aan zit te komen. In de laatste teaser die Epic Games deelde is de Butter Bot te zien. Epic Games omschrijft de robot als transportation bot, maar fans van Rick and Morty zullen zeker de robot herkennen die Rick op verzoek boter kan komen brengen.