Tips om nog beter te worden in Fortnite

tips voor Fortnite

We kunnen er niet omheen. Fortnite is met stip de populairste game van dit moment. Dat zorgt ook dat de concurrentie voor de overwinning groot is. We geven je een paar tips om te zorgen dat je beter bent dan je tegenstanders.

1: oefening baart kunst

Deze tip lijkt voor de hand liggen, maar het is de beste die we kunnen geven. Door vaak te spelen ga je vanzelf beter worden. Door heel veel potjes te doen leer je onder andere het terrein van het eiland goed kennen, zal je beter worden in bouwen en weet je welke wapens je wanneer moet gebruiken.

Vooral die laatste twee zijn belangrijk. Wie goed en vooral snel kan bouwen zal een voorsprong hebben op z’n tegenstander. En door ervaring zul je ook de verschillen leren kennen tussen de wapens. Zo zul je ontdekken dat elk wapen zijn eigen unieke eigenschappen heeft.

2: leer van de pro’s

Kijk naar streams of YouTube-video’s van beroemde spelers om te zien hoe zij het doen. Vooral de manier waarop zij brutaal in de aanval gaan is leerzaam. Ook hierbij zul je ontdekken dat bouwen belangrijk is.

3: verzamelen

We hadden het al een paar keer over bouwen. Daarvoor heb je natuurlijk wel materiaal nodig. Ben je op een veilige plaats? Zorg dan dat je even snel wat hout, steen of metaal verzamelt. Ook bij het doorzoeken van gebouwen zul je af en toe materiaal tegenkomen. Laat dit niet liggen. Pro-tip: hak bomen niet helemaal om, maar stop als de boom nog 50 aan materiaal overheeft. Hierdoor zal de boom niet verdwijnen en ben je minder goed zichtbaar voor de vijand.

Hetzelfde gaat op voor wapens en munitie. Zoek overal naar nog betere wapens en extra munitie. Het is opvallend hoe vaak de groene munitiekisten nog ongeopend op locaties te vinden zijn. Munitie neemt geen ruimte in beslag en kan bij een langdurend potje het verschil tussen winst en verlies maken.

tips voor Fornite

4: weet waar de kisten zijn

De beste wapens haal je vaak uit een kist. Deze kisten vallen op, omdat ze geluid maken en licht geven. Het beste is om te landen vlakbij een kist, zodat je al vroeg betere spullen hebt dan je tegenstander. Kisten liggen niet altijd op dezelfde plek, maar vaak wel. Ook hierbij is ervaring van belang. Mijn favoriete plek om kisten en munitieboxen te vinden is in Snobby Shores. Ga naar het meest zuidelijke huis, neem binnen de eerste deur links en hak de kast kapot. Je zult hierachter een trap naar beneden vinden waar bijna altijd twee kisten op je staan te wachten.

5: ontdek je vechtstijl

Ben je een tactische aanvaller of meer een sniper? Ook dit zul je moeten ontdekken door veel te spelen. Je zult er dan achter komen of je liever vanuit een zelfgebouwd fort je vijanden bestookt met een sniper of dat je beter bent in rondsluipen of voor de rechtstreekse aanval durft te gaan.

6: kies de speelmodus die bij je past

Je kunt kiezen voor solo, duo, squad en vaak ook nog andere varianten. Kijk ook hier bij wat bij je past. Voor ontdekken en zoeken is solo het handigst. Ben je op zoek naar actie, kies dan voor een gezelschap. Wil je met vrienden spelen, voeg ze dan toe binnen het spel. Het is ook mogelijk om samen te spelen met vrienden die Fortnite op een andere device spelen. Kijk hiervoor bij de opties onder Epic Friends.

7: gebruik een koptelefoon

Hierdoor kun je je nog beter concentreren op de game. Je hoort sneller waar een kist of vending machine is en ook vijanden hoor je aankomen. Om zelf niet te snel gehoord te worden, is het aan te raden om in spannende situaties te sluipen.

8: maak gebruik van de hulp voor slechthorenden

Fortnite heeft een aantal opties in de game voor mensen die niet of niet goed kunnen horen. Allereerst is dat natuurlijk een fantastisch initiatief, maar deze opties zijn voor iedereen handig. Je kunt namelijk het geluid in de game visualiseren op je scherm. Zo zijn er meerdere symbolen die geluid vertegenwoordigen. Door ze in een cirkel op je scherm te plaatsen kun je zien waar het geluid vandaan komt. Zo kun je zien of er vijanden in de buurt zijn, waar gevechten zijn, voertuigen rijden en waar kisten met loot verstopt zitten. Persoonlijk vind ik deze notificaties effectiever dan goed luisteren. Zeker als je speelt in een ruimte waar ook andere mensen zijn of als je muziek hebt aanstaan.

9: koop een Battle Pass voor leuke uitdagingen

Het mooie aan Fortnite is dat de game gratis is, maar voor 10 euro speel je mee met een seizoen via de Battle Pass. Hiermee krijg je elke week een aantal uitdagingen. Deze leveren sterren en XP op, waardoor je hogere levels en tiers bereikt. De beloningen hiervoor zijn onder anders nieuwe skins, gekke emotes en V-bucks. Met deze virtuele munteenheid kun je in het spel een coole outfit of een gek dansje kopen. Hiermee kun je je onderscheiden van de massa in het spel.

V-bucks kopen of cadeau doen kan heel handig met een psn card of een tegoed voor Xbox Live. Hiermee heb je altijd controle over je uitgaven en weet je dus precies wat je uitgeeft. Een stuk veiliger dan gewoon je Paypal of creditcard te koppelen.

Wist je trouwens dat de gamemode Battle Royale gebaseerd is op een Japanse film uit 2000? In de film Battle Royale (die weer is gebaseerd op een boek uit 1999) van regisseur Inji Fukasaku worden schoolkinderen op een eiland gedropt met als doel elkaar te vermoorden. Alleen de winnaar mag het eiland levend verlaten. Op verschillende plekken liggen wapens verstopt en het speelveld op het eiland krimpt, zodat tegenstanders in elkaars richting worden gedreven.