Fortnite Chapter 2 Season 8 komt eraan

carnage fortnite

Op 13 september begint het nieuwe Chapter 2 Season 8 van Fortnite en dat is altijd een spannend moment voor de liefhebbers van deze game. Wat gaat er allemaal veranderen? En wat blijft bij het oude? We zetten alles wat we weten voor je op een rij.

Operation: Sky Fire

Voordat een nieuw seizoen begint, is er eerst nog het spectaculaire einde van het oude seizoen. Ook dit keer heeft Epic Games iets bijzonders in petto. In Operation: Sky Fire ga je in een team van 16 spelers aan boord van het Mothership. Via instructies van Doctor Slone ga je proberen voor eens en voor altijd een einde te maken aan de invasie van de aliens.

In de game kon je de laatste tijd al zien dat er veel is veranderd in Corny Complex. Deze voormalige boerderij bestaat nu uit een aantal zwevende eilanden. De kan is groot dat dit op meer plekken gaat gebeuren. Wie weet verdwijnen er wel bekende plekken op de kaart om plaats te maken voor nieuwe locaties voor seizoen 8. Ook in de lobby zijn al verwijzingen naar de finale te zien.

Crash

Er bestaan sterke vermoedens dat tijdens Operation: Sky Fire het Mothership van de aliens gaat crashen. Een locatie die daarbij steeds voorbij komt is Misty Meadows. De kans is groot dat deze locatie niet meer terugkeert in het nieuwe seizoen. Of in ieder geval niet in de vorm zoals we die nu kennen. Ook Dirty Docks gaat waarschijnlijk verdwijnen. Een van de recente missies in de game was het plaatsen van waarschuwingsborden in Misty, Dirty én Pleasant Park.

Verhaallijn

Er zijn flink wat geruchten gaande over het nieuwe seizoen. Deze gaan zowel over de algehele verhaallijn van de game als over nieuwe personages en onderdelen in Fortnite. De verhaallijn zal waarschijnlijk over de The Foundation gaan. Nu de strijd tussen de aliens en de IO beslecht gaat worden is er weer ruimte voor andere partijen op het strijdtoneel. Waarschijnlijk zien we een terug van The Seven en Agent Jones, maar blijft Doctor Slone nog steeds aan de touwtjes trekken.

Monsters

Fortnite Chapter 2 Season 8 zal zich gaan kenmerken door monsters. Er zullen zowel slechte monsters zijn die moeten worden bestreden als monsters die een nuttige functie hebben. Zo zullen er monsters zijn waarop je kunt rijden om je sneller te verplaatsen over het eiland. Het zou een mooie toevoegen zijn als ze je ook kunnen helpen in een gevecht. Tijdens het nieuwe seizoen zal het Halloween zijn en dat is natuurlijk een goede reden om extra uit te pakken. De eerder genoemde monters kunnen hierbij natuurlijk een rol spelen, maar het zou ook kunnen dat Fortnightmares terugkeert.

De plek waar de monsters vandaan komen zal de naam The Sideways krijgen. Deze locatie is vergelijkbaar met de Upside Down uit Stranger Things, een parallelle wereld waar alles donkerder en enger is. Ook lezen we geruchten over Egyptische invloeden en elementen uit de film Mad Max. De kans is groot dat de woestijnen terugkeren en dat er misschien ook wel mummies zullen zijn.

Skins

Veel geruchten vlak voor een nieuw seizoen gaan over welke skins we kunnen verdienen of kopen. De naam die dit keer steeds opduikt is Uzumaki Naruto, de ninja uit de serie Naruto. Hij zal geen onderdeel uitmaken van de Battle Pass, maar op een andere manier te verdienen zijn. Waarschijnlijk met behulp van missies zoals we bijvoorbeeld afgelopen seizoenen bij Superman en Neymar zagen. Een andere skin die steeds opduikt is D’Ark die als starter pack verkrijgbaar zal zijn. Ook zijn er geruchten over een skin van Janky.

Het blijven geruchten

Of deze voorspellingen uit gaan komen is natuurlijk nog maar de vraag. Dataminers en fanatieke fans van de game speuren constant naar hints over het nieuwe seizoen. Soms blijken ze het bij het rechte eind te hebben, maar het kan ook zijn dat het totaal niet klopt. Dat is dus ook het geval bij alles wat we hierboven hebben genoemd. Alleen Epic Games zelf weet wat het nieuwe seizoen gaat brengen.

In de komende uren zullen de geruchten alleen maar toenemen en zal Epic Games waarschijnlijk via de social mediakanalen van Fortnite hints en teasers gaan delen.