Havaianas eert de sterke vrouwen van Netflix

Havaianas x Netflix
Nairobi – La casa de papel

Rolmodellen kunnen ook best fictionele figuren zijn. Bijvoorbeeld sterke vrouwen uit populaire series op Netflix. Op Internationale Vrouwendag presenteren Havaianas en Netflix samen de campagne #FollowMyVoice.

De campagne richt zich op de empowerment van vrouwen en is hierbij geïnspireerd door sterke vrouwelijke personages uit iconische Netflix-titels. Dat zijn in dit geval Eleven van Stranger Things, Nairobi van La Casa de Papel, Maeve van Sex Education en Yennefer van The Witcher. Elk personage krijgt zijn eigen paar flip flops met daarop een afbeelding en een quote.

Kracht

Die quotes zijn uitspraken die worden gedaan op belangrijke momenten in de serie. Ze zeggen alles over het personage en de kracht die ze heeft om zich uit te durven spreken. Dat is ook precies waar #FollowMyVoice over gaat. De campagne moedigt vrouwen aan zich uit te spreken, altijd te zeggen wat ze voelen en hun verhalen te delen om elkaar te inspireren.

“De personages zijn niet alleen geselecteerd omdat ze super populair zijn bij fans, maar ook vanwege de boodschap die ze overbrengen,” zegt Fernanda Romano, CMO van Alpargatas. “We kozen voor vier vrouwelijke personages met verschillende persoonlijkheden en verhalen, maar die wel iets gemeen hebben: hun kracht.”

In de maand maart wordt naast de lancering van de collectie ook een video van de campagne uitgebracht op de socialmediakanalen van Havaianas met het verhaal van vier echte vrouwen, die zich identificeren met de personages en hun persoonlijke strijd. Het idee is te laten zien dat hoewel we allemaal verschillende levens leiden, we nog steeds veel gemeen hebben. Een persoonlijk verhaal van iemand kan andere vrouwen helpen zich zekerder te voelen bij het delen van hun eigen verhalen.

De nieuwe collectie van Havaianas en Netflix komt uit in maart en zal worden uitgebracht in de maten 33/34 tot 41/42. Ze zijn verkrijgbaar in de winkel en online.

Havaianas x Netflix

Havaianas x Netflix
Yennefer – The Witcher.

Havaianas x Netflix

Havaianas x Netflix
11 – Stranger Things

Havaianas x Netflix

Havaianas x Netflix
Maeve – Sex Education

Havaianas x Netflix