De 10 populairste artikelen van 2018

Op de laatste dag van het jaar kijken we nog 1 keer terug naar wat we allemaal in 2018 hebben gedaan. Voor Mixed Grill hebben we prachtige reizen gemaakt, evenementen bezocht en leuke gesprekken gehad met lezers. Met behulp van de data uit Google Analytics hebben we een lijst gemaakt met de artikelen die in 2018 veel bezoekers trokken.

De lijst toont vooral aan dat lezers de veelzijdigheid van Mixed Grill kunnen waarderen. We doen niet aan hokjes, maar schrijven over wat we leuk of mooi vinden. Dat het voor sommige volgers niet altijd helemaal duidelijk is waar we nu precies voor staan, nemen we op de koop toe. En in 2019 zullen we hier ook mee door blijven gaan.

We hopen je dan ook regelmatig te zien op de site of op onze social media. Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook en Twitter. Laat gerust ook eens een reactie achter of tag ons. In de bezoekcijfers viel ook op dat sommige artikelen het heel goed deden op social media, terwijl bij andere stukken het bezoek vooral via zoekmachines kwam. Mensen die onze content op social liken en delen zijn we daarom zeer dankbaar!

10: het voetbalshirt van Nigeria

tenue van Nigeria
Het WK voetbal was natuurlijk één van de belangrijkste sportevenementen van het jaar. Van te voren hebben we een aantal keer vooruitgekeken naar het toernooi en dan vooral naar de raakvlakken met design en mode. Het prachtige shirt van Nigeria was daarvan een goed voorbeeld.

9: spiegel te koop

mooie foto van Craigslist

Er is ook af en toe plek voor wat humor op de site. Een mooi voorbeeld daarvan is een serie foto’s van mensen die via de Amerikaanse varianten van Marktplaats een spiegel proberen te verkopen. Een advertentie is zo gemaakt, maar een goede foto is een uitdaging.

8: lekker puisten uitknijpen

vies en lekker tegelijk

Mensen hebben blijkbaar een haat-liefde-verhoudingen met puisten. Je hebt ze liever niet, maar het uitknijpen van een puist is blijkbaar een genotzalige handeling. Speciaal voor die liefhebbers is er een set te koop, waarmee je kunstmatige puisten kunt uitknijpen. Vooral op Facebook zagen we dat mensen massaal elkaar gingen taggen in de reacties.

7: tweelingen door fotograaf Peter Zelewski

Alike but not Alike

Peter Zelewski fotografeerde een aantal eeneiige tweelingen en toont in een serie foto’s heel mooi de overeenkomsten én de verschillen tussen de broers en zussen. Een prachtige combi van een interessant onderwerp een een mooie uitvoering.

6: uit eten bij de Vegetarische Slager

dineren bij de Vegetarische Slager
Zweedse rol en Visvrije viskoekjes

Ondanks de naam Mixed Grill is het vaste deel van de redactie voor 100% vegetariër. Een uitnodiging om te komen proeven in het restaurant van de Vegetarische Slager konden we daarom niet afslaan. Het eten was heerlijk, maar we zijn vooral fan van de geweldige manier waarop deze slager bijdraagt aan het minder eten van vlees. We moeten zuinig zijn op onze planeet en het minder of niet eten van vlees kan daarbij helpen.

5: de favoriete boeken van David Bowie

Bowie staat op 1

Blijkbaar was voor velen in 2018 een goed voornemen om meer boeken te gaan lezen. Eentje die je voor jezelf ook in 2019 op het lijstje kunt zetten. Toen we op 3 januari het nieuws deelden dat de zoon van David Bowie een boekenclub was begonnen, kregen we te maken met extreme drukte op de site. Een mooi begin van het jaar.

4: de opvallende sculpturen van David Moreno

sculptuur van David Moreno

De populairste kunstenaar van 2018 op Mixed Grill was de de Spaanse David Moreno. In zijn sculpturen vervagen de grenzen tussen 2 en 3 dimensies. Dit doet hij met behulp van metalen staafjes en pianodraad. Het was mooi om het werk van Moreno in levende lijve te zien op de KunstRAI van dit jaar.

3: Mission Impossible in Noorwegen

Preikestolen Noorwegen

Ons persoonlijke hoogtepunt had alles te maken met de nieuwste film van Tom Cruise. We kregen een uitnodiging om het laatste deel van Mission Impossible te bekijken op de plek waar de finale van de film was geschoten: de Preikestolen in Noorwegen. Bovenop een berg was een tijdelijke openluchtbioscoop gemaakt. Om er te komen moesten we een stevige klim van 2 uur maken. Na de film duurde de terugtocht in het donker zelfs 4 uur. Maar dat alles was het meer dan waard. Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten.

2: My Name is Prince

Kostuums en gitaren van Prince
Het wolkenpak uit de clip van Raspberry Beret

In de Amsterdamse Beurs van Berlage was dit jaar een mooie tentoonstelling over Prince te zien. Fans konden zich verwonderen aan kostuums, instrumenten en nog veel meer zaken die ons deden herinneren aan de unieke muzikant. Dat Nederland heel veel Prince-fans kent, is bekend en een heel groot deel ervan was waarschijnlijk benieuwd naar de expositie en bekeek massaal ons verslag van het bezoek.

1: de geheime codes van Netflix

lekker netflixen

In 2018 keken we minder televisie en meer Netflix. Het enige lastige aan de streamingdienst is het zoeken in het enorme aanbod. Wij gaven je een tip over hoe je nog gerichter op genre kan zoeken. Blijkbaar een schot in de roos, want nog steeds bekijken dagelijks heel veel mensen het overzicht van de geheime codes van Netflix.