De beste tips & tricks voor Netflix en chill

Netflix & Chill

Netflix wordt tegenwoordig door velen gezien als hét medium voor het kijken van films en series. Toch zijn er maar weinige kijkers die de applicatie voor de volle 100% benutten. In dit artikel geven we je een aantal tips & tricks die je kunt gebruiken om alles uit Netflix te halen! Benieuwd? Lees dan snel verder!

De verborgen categorieën

We beginnen met de verborgen categorieën van Netflix. Veel mensen zoeken eindeloos naar nieuwe films en series, terwijl er zoveel verborgen categorieën zijn die je op weg kunnen helpen. Deze zijn alleen te raadplegen via de desktopversie, maar zorgen er wel voor dat je veel accurater kunt zoeken! Hiervoor moet je bepaalde codes achter de URL invoeren. De code die je invoert, brengt je naar een aparte categorie. Voor meer informatie over de codes, kun je hier klikken!

Naast het raadplegen van de verborgen categorieën, wil je natuurlijk ook niet dat je telkens door films en series moet scrollen die je allang hebt gezien. Het is daarom mogelijk om deze films en series te verbergen of pas later in het overzicht aan bod te laten komen. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:
1. Ga naar Instellingen en klik op Account.
2. Ga naar ‘Profiel en Ouderlijk Toezicht’.
3. Hier klik je op ‘Kijkactiviteit’ en ‘Weergave’. Daar kun je instellen dat je de titels die je gezien hebt niet langer wilt weergeven.
Let er wel op dat je de titels nog steeds tegen kunt komen, maar dat ze dus niet meer vooraan verschijnen bij jouw persoonlijke aanbevelingen.

Word proefkonijn

Netflix biedt je tevens de mogelijkheid om als eerste op de hoogte te worden gebracht bij nieuwe elementen. Zo kun je als proefkonijn fungeren en de nieuwe functionaliteiten beoordelen. Dit kan natuurlijk heel positief, maar ook negatief uitpakken. Wil je graag proefkonijn worden, dan kun je je via jouw account aanmelden bij Netflix!

Films en series in het buitenland

Ook Netflix maakt gebruik van locatie specifieke content. Er zijn bijvoorbeeld veel films en series die in Amerika wel beschikbaar zijn, maar in Nederland niet. Dit probleem kun je eenvoudig verhelpen met een VPN verbinding. Deze zorgt er namelijk voor dat jouw IP-adres verborgen wordt, zodat Netflix niet kan achterhalen waar jij je op dat moment bevindt. De locatie die wordt opgehaald, is de locatie van de server waarmee jij verbinding maakt. Maak je dus verbinding met een server in Amerika, dan denkt Netflix dat jij je in Amerika bevindt.

Dit is een eenvoudige manier om een VPN Nederland te gebruiken om allerlei films en series te bekijken die anders niet beschikbaar waren. Een bijkomend voordeel is dat ook jouw persoonlijke data wordt beveiligd.

Kijken op afstand

Hoe vaak komt de afspraak tussen twee vrienden of een stel wel niet voorbij dat er samen een serie gekeken gaat worden? Vaak! Toch is het lastig om je hieraan te houden, zeker als je elkaar minder vaak ziet. Met de Netflix Party extensie is dit verleden tijd. Hierdoor kun je samen op afstand films en series kijken. Je start simpelweg de serie, deelt de link met je wederhelft en kunt zo samen de serie kijken. Tijdens de serie is het tevens mogelijk om te chatten, zodat je alle plottwists en spannende intriges kunt bespreken!

Downloaden van films en series

Tot slot is het nog mogelijk om films en series te downloaden voor onderweg. Zo kun je overal genieten van de beste films en series. Let er wel op dat er een tijdslimiet wordt geactiveerd wanneer je de film of serie opent. Vanaf dat moment dient de titel binnen een bepaalde tijd te worden bekeken. Daarna wordt de titel gedeactiveerd en zal deze opnieuw gedownload moeten worden om nog te bekijken.

Er zijn dus genoeg functionaliteiten waarvan we vrijwel zeker weten dat jij deze nog niet uitgeprobeerd hebt.