Muziektips voor het weekend (deel 120)

Jamie T
Jamie T

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een divers en vooral lekker klinkend aanbod. Voor elk wat wils dus. Geniet ervan het komende weekend en natuurlijk ook de dagen erna.

Album van de week: Jamie T

Zo’n 15 jaar geleden was Jamie T een grote naam in de Britse indie. Singles als Sheila en Sticks’N’Stones maakten hem tot een veelbelovend talent. Een echte doorbraak bleef echter uit. Hij bracht nog wel wat albums uit, die niet eens heel slecht waren, maar toch raakte hij in de vergetelheid. Na een lange pauze is Jamie T weer terug en kunnen we spreken van een heuse comeback. The Theory Of Whatever laat ons weer horen waarom Jamie ooit zo goed was. Indiepop met hiphopbeats en scherpe teksten met een dik accent. Heerlijk.

Bad Boy Chiller Crew

Wil je het nog Britser dan Jamie T? Dan kom je al snel uit bij de Bad Boy Chiller Crew. We zijn er nog steeds niet uit of deze mannen het allemaal serieus menen, maar het klinkt wel erg lekker.

Denzel Curry

https://youtu.be/1NcOWdMCKFc

Denzel Curry is een van de beste rappers van dit moment. Dat bewijst hij bijvoorbeeld met deze live-uitvoering van het nummer Walkin in de show van Jimmy Fallon.

FKA twigs

Een tijdje terug bracht FKA twigs de single Killer uit. Deze week deelde ze de videoclip bij het nummer. Regisseur Yoann Lemoine filmde de zangeres samen met acteur Arón Piper op een strand in Portugal. De rauwe beelden passen goed bij de muziek.

Big Thief

Big Thief is een van de beste live-acts van dit moment. Het is prachtig om te zien hoe goed de band op elkaar ingespeeld is. Dat zie je ook heel goed in de sessie die ze opnamen voor Tiny Desk Concert. Naast nummers van hun geweldige laatste album Dragon New Warm Mountain I Believe in You spelen ze ook een nieuw nummer dat Happiness heet.

The Smile

Wie goed luisterde hoorde in het laatste seizoen van Peaky Blinders een nummer van The Smile voorbijkomen. Nu is er bij dit nummer een video gemaakt waarin Cilian Murphy, de grote ster van de serie, de hoofdrol speelt. De sfeer en stijl van de clip sluiten ook heel goed aan bij het personage Tommy Shelby.

Slipknot

Er is nieuwe muziek van Slipknot op komst. The Dying Song is daarvan de eerste voorbode en klinkt lekker agressief. Bandlid Michael Shawn Crahan (ook bekend als Clown) maakte de videoclip.

Mixed Grill tipt

Volg je ons al op Spotify?

Nieuwe albums

Ty Segall

Ty Segall weet altijd te verrassen. Dit keer met een opvallend laid back album dat rechtstreeks uit de 70’s lijkt te komen. Denk aan het solowerk van Marc Bolan en je krijgt een goed idee. Hiermee bewijst Segall wederom zijn uitzonderlijke talent.

Rico Nasty

De titel Las Ruinas verwijst naar de stad in Mexico waar Rico Nasty naartoe reisde om eens goed na te denken over wie ze is als persoon, kunstenaar en moeder. Al snel stroomde ze vol met nieuwe ideeën, die uiteindelijk resulteerden in dit album.