Muziektips voor het weekend (deel 70)

Lingua Ignota
Lingua Ignota

Op de dag dat Kanye West nu echt met een nieuw album zou komen en deze vervolgens toch weer niet uitbracht, delen we graag nieuwe muziek waar je wel naar kunt luisteren. Mocht het bevallen wat je hoort, ga dan langs de lokale platenzaak of koop de muziek bij Bandcamp.

Album van de week: Lingua Ignota

Op haar nieuwe album SINNER GET READY klinkt Lingua Ignota toegankelijker dan ooit, maar dat wil niet zeggen dat de muziek makkelijke kost is. Vrijwel verdwenen zijn de invloeden van black metal en noise. Daarvoor in de plaats hoor je piano, onheilspellende drones en klassieke instrumenten uit de Appalachen. Wat is gebleven zijn de loodzware teksten en de indringende manier waarop de klassiek geschoolde Lingua Ignota deze brengt.

Op dit album staat haar moeizame relatie met religie centraal. Voor Lingua Ignota is het geloof niet alleen iets moois en positiefs, maar heeft het ook zijn donkere kant. Iets wat ze op zeer indrukwekkende wijze met de luisteraar deelt.

The Weeknd

The Weeknd blijft de ene hit na de andere uit zijn mouw schudden. Voor Take My Breath schakelde hij de hulp in van hitproducer Max Martin. Met als resultaat een superaanstekelijk en dansbaar nummer. Het plan van The Weeknd was om de clip in IMAX-theaters te vertonen als voorprogramma voor The Suicide Squad. Er zitten echter zo veel flitsende beelden in dat men bang was voor epileptische aanvallen in de zaal.

Billie Eilish

Samen met haar broer Finneas was Billie Eilish te gast bij de BBC. Naast nummers van haar nieuwe album speelde het duo ook een fraaie versie van I’m In The Mood For Love. Een hit van Julie London uit 1955.

Dinosaur Jr.

Bij Tiny Desk Concert was deze week Dinosaur Jr. te gast. Het drietal speelde een lekker luide set met naast nummers van het recente album Sweep It Into Space ook klassiekers als Feel the Pain en Freak Scene. Mooi aan de video is dat er van alles valt te ontdekken op het podium.

Chubby and the Gang

Ken je dat gevoel dat er een liedje op de radio voorbijkomt waar je niet zulke fijne herinneringen aan hebt? Precies daarover gaat de nieuwe single van Chubby and the Gang uit Londen.

Nieuwe albums

Nas

Kanye West liet het vandaag weer eens afweten met de release van zijn nieuwe album. Gelukkig is daar collega Nas die vandaag met een uitstekend nieuw album komt. King Disease II staat vol klassieke hiphop van hoge kwaliteit. We horen zelfs Lauryn Hill een stukje rappen.

George Harrison

Liefhebbers van klassieke pop kunnen zich dit weekend vastbijten in een prachtige heruitgave van All Things Must Pass van George Harrison. Het originele album is heerlijk digitaal opgefrist en als bonus zijn er demo’s en outtakes toegevoegd. In totaal bevat de deluxe versie 70 nummers.

Ty Segall

Ty Segall verraste deze week met een album. Opgenomen in zijn splinternieuwe Harmonizer Studios onderzoekt Segall het geluid van zijn muziek. Verwacht veel vette gitaren.

Mr Jukes & Barney Artist

Gelegenheidsduo Mr Jukes & Barney Artist brengt je een heerlijk mix van opgewekte hiphop, soul en pop. Muziek om te koesteren.