Muziektips voor het weekend (deel 122)

Doechii

Blijkbaar is het in de muziekwereld momenteel ook komkommertijd. Het muzikale aanbod is de afgelopen tijd wat mager. Dat is ook de reden dat we deze week geen album van de week hebben, maar een EP van de week.

EP van de week: Doechii

Onze favoriete release van deze week is een EP met slechts 5 nummers. Doechii tekende onlangs bij platenlabel TDE en lijkt klaar om de wereld te veroveren. Op de EP She / Her / Black Bitch laat ze horen hoe veelzijdig ze is. Van hardcore rap tot dansbare R&B, Doechii heeft het allemaal in huis.

The Mars Volta

Er vallen een paar dingen op aan de comeback van The Mars Volta. De nummers hebben een beduidend kortere duur en kortere titels. Ook klinkt het allemaal veel toegankelijker dan de hectische progrock van weleer. In plaats daarvan hebben we mooie, dromerige liedjes gekregen die nog steeds zo ongrijpbaar zijn als het oude werk van de band.

The 1975

Ook The 1975 bestookt ons de laatste tijd met ijzersterke singles die doen smachten naar een nieuw album. Happiness laat een vrolijk en dansbaar geluid horen met stevige invloeden uit de jaren ’80.

Panda Bear & Sonic Boom

Panda Bear (Animal Collective) en Sonic Boom (Spacemen 3) hebben een duidelijke voorliefde voor muziek uit de jaren ’60. Hun vorige single, Go On, leunde stevig op een sample van The Troggs en bij de nieuwe is er ook weer een klassieker gebruikt. Edge of the Edge bevat een mooie sample van Denise van Randy & The Rainbows uit 1963.

Gang of Youths

Voor de Australische radio nam Gang of Youths een zeer fraaie cover op van Why Does It Always Rain On Me? van Travis. De tijdloze klassieker uit 1999 krijgt een extra glans door het mooie arrangement met strijkers.

BTS

Is Beavis stiekem fan van BTS? Daar lijkt het wel op.

Statik Selektah & Ye

DJ Statik Selektah maakte voor sneakerwinkel atmos een mooie mixtape met nummers van Ye (Kanye West). Daar zitten ook een aantal tracks tussen die nooit eerder te horen waren. Bijvoorbeeld Father Stretch My Hands Part 3 met Kendrick Lamar of een versie van Devil In A New Dress met Conway the Machine.